Кметът на София Йорданка Фандъкова посети намясто образувалото се свлачище

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова посети намясто образувалото се свлачище
Коментари Харесай

Кметът Фандъкова посети намясто образувалото се свлачище в Банкя

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети намясто образувалото се свлачище в Банкя и беседва с проф. доктор инж. Георги Франгов от ВСУ „ Любен Каравелов “ и кмета на регион „Банкя“ Рангел Марков, с които прецизираха подхванатите дейности, оповестиха от Столична община. На срещата участва и шефът на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ Красимир Димитров.

Кметът Фандъкова изиска екипите да работят бързо и в добра съгласуваност. До седмица екипът, управителен от проф. Франгов, който е хидрогеолог, би трябвало да направи наставления за осъществяване на аварийно-укрепителни дейности за стабилизиране на свлачищния развой. На базата на тези наставления ще бъдат подхванати укрепителни действия. Успоредно с това в границите на към един месец ще бъдат направени хидрогеоложки и лабораторни изследвания, с които ще се откри какво е належащо за план за трайно подсилване.

Според проф. Франгов най-вероятна причина за свлачището са подпочвени и повърхностни води, както и неправилни зауствания.

Кметът Фандъкова изиска „ Софийска вода “ да стартира видеозаснемане и лабораторни проучвания на ВиК мрежата в региона на свлачището.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР