Кметът на София Йорданка Фандъкова откри 122 детска градина в

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова откри 122 детска градина в
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова откри нова детска градина в столичния жк Люлин

Кметът на София Йорданка Фандъкова откри 122 детска градина в 6-ти микрорайон в квартал " Люлин ". За Българска телеграфна агенция Фандъкова сподели, че с помощта на това регион " Люлин " е на път да стане първият, който ще извърши програмата за превъзмогването на дефицита тук-там за децата сред 3 и 6 години.

Детската градина се намира на ул. " Полк Никола Попов " 5 и е някогашен филиал на ДГ № 47 " Незабравка ", показаха от Столична община.

Сградата разполага с 260 места, като пет групи към този момент са заети и следва оповестяването на новите места и класирането за цяла София, сподели Фандъкова.

Строителството на обекта е било предоставено и се е направлявало от районния кмет Милко Младенов, а средствата са обезпечени по програмата на кмета на София за строителство на нови детските градини.

Фандъкова изясни, че се довършва още една ДГ за 250 деца в " Люлин " 3 и се строи нова постройка за детска ясла. Столична община работи и по откриването тук-там за детските ясли.

По думите й, в последните години заради сериозната финансова и икономическа рецесия по никакъв начин не е било елементарно, само че сега на територията на цялата Столична община се строят 23 нови здания за детски градини и се приготвят новите планове.

Сградата на 122 ДГ е била предоставена за прилагане на частно учебно заведение и след връщането ѝ назад на Столичната община стартира цялостното ѝ преустрояване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР