Кметът на София Йорданка Фандъкова откри 122 детска градина (ДГ)

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова откри 122 детска градина (ДГ)
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова откри 122 детска градина в “Люлин” 6

Кметът на София Йорданка Фандъкова откри 122 детска градина (ДГ) в 6-ти микрорайон в квартал „ Люлин “, съобщи Българска телеграфна агенция. Благодарение на това регион „ Люлин “ е на път да стане първият регион, който ще извърши програмата за превъзмогването на дефицита тук-там за децата сред 3 и 6 години, уточни столичният кмет. 

 

Детската градина се намира на ул. „ Полк Никола Попов “ 5 и е някогашен филиал на ДГ № 47 „ Незабравка “, показаха от Столична община. 

 

122 ДГ разполага с 260 места, като пет групи към този момент са заети, следва оповестяването на новите места и класирането за цяла София, сподели Фандъкова. 

 

Строителството на обекта е било предоставено и се е направлявало от районния кмет Милко Младенов, а средствата са обезпечени по програмата на кмета на София за строителство на нови детските градини. 

 

Фандъкова изясни, че се довършва още една ДГ за 250 деца в „ Люлин “ 3 и се строи нова постройка за детска ясла. Столична община работи и по откриването тук-там за детските ясли, сподели кметът. 

 

По думите на Фандъкова, в последните години заради сериозната финансова и икономическа рецесия по никакъв начин не е било елементарно, само че сега на територията на цялата Столична община се строят 23 нови здания за детски градини и се приготвят новите планове.

 

Сградата на 122 ДГ е била предоставена за прилагане на частно учебно заведение и след връщането ѝ назад на Столичната община стартира цялостното ѝ преустрояване.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР