Кметът на София Йорданка Фандъкова офциално обяви, че ще се

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова офциално обяви, че ще се
Коментари Харесай

Фандъкова официално влиза в битка за четвърти мандат

Кметът на София Йорданка Фандъкова офциално разгласи, че ще се кандидатира за четвърти път за поста и влиза в борбата за локалните избори, които ще се състоят на 27 октомври.

Фандъкова  разгласи решението си при инспекция на строителството на сектор от третата линия на метрото от Орлов мост до бул. `България`.

“Кандидатирам се за нов мандат за кмет на нашия град. В последните 10 години София се развива и трансформира не с приказки, а с работа. Решението ми не е непринудено, то се основава на възприятието ми за отговорност към огромното доверие, което получавам през всичките години ”, разгласи Фандъкова.

Тя удостовери информация от по-рано през днешния ден, че ще заложи на нов екип, с който ще имат три съществени цели - развиването на кварталите с възобновяване на вътрешните улици и построяването на паркинги, зелен и чист град - в програмата й са заложени построяването на 8 нови парка и зелен пояс към София и развиване на дигитализацията. Строителството на метрото също остава основен приоритет, добави градоначалникът.

Йорданка Фандъкова печели първия си кметски мандат през 2009 година след освобождението на поста от тогавашния градонаачалник Бойко Борисов, с 67% от подадените гласове, само че при рекордно ниска изборна интензивност от 24%. През 2011 Фандъкова става за повторно кмет на София, а през 2015 взема своя трети мандат на локални избори.

До момента публична поръчка за мястото на Фандъкова са създали Борислав Игнатов от “Демократична България ” и Борис Бонев от “Спаси София ”. Омбудсманът Мая Манолова към момента не е удостоверила информацията, че и тя ще се бори за кметския стол. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР