Кметът на София Йорданка Фандъкова обвини държавата, че не може

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова обвини държавата, че не може
Коментари Харесай

Фандъкова обвини държавата, че не може да осигури необходимото количество газ за столицата

Кметът на София Йорданка Фандъкова упрекна страната, че не може да обезпечи нужното количество газ за столицата. Това, съгласно нея, е повода за предизвестието на КЕВР и " Булгаргаз ", че доставките на синьо гориво за " Топлофикация - София " ще бъдат спрени от 1 септември:

" Немислимо е да се каже, че стопира топлоподаването за над 1 милион софиянци, с цел да отклонят тези количества към газохранилище " Чирен ". Това е откровенно самопризнание, че няма задоволително контрактувани количества газ - нещо, което " Булгаргаз " призна преди няколко дни. И тъй като няма количества газа, те се взимат от най-голямата топлофикация ".

По думите на Фандъкова страната дължи на столичната топлофикация 332 милиона лв., според решение на КЕВР от 1 юли 2022 година, до момента в който задължението на сдружението към " Булгаргаз " е в размер на 328 милиона лв..

Вчера стана ясно, че КЕВР стартира незабавна инспекция на " Топлофикация София " поради насъбраните 328 милиона лв. отговорности в последните 6 месеца.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР