Кметът на София Йорданка Фандъкова инспектира изграждането на третия лъч

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова инспектира изграждането на третия лъч
Коментари Харесай

Първият влак за третия лъч на метрото

Кметът на София Йорданка Фандъкова инспектира построяването на третия лъч на столичното метро и прегледа първия дошъл трен за новата линия. Заедно с нея в депото на ул. "Житница " на територията на гараж "Земляне ", бе и инж. Стоян Братоев, изпълнителният шеф на „ Метрополитен “.



Фандъкова изясни, че третата линия на софийското метро ще спести на столичани 35 000 часа пътувания на ден. Очаква се трафикът в сектора да намалее с 25% или, с други думи, 14 000 автомобила по-малко. Кметът не пропусна да означи, че годишно нездравословните газове в атмосферата над столицата ще бъдат с над 11 000 тона по-малко.



Прогнозното натоварване с пасажери на секторите от линията - Етап 1 и Етап 2 на Линия 3, е за към 130 000 пасажера дневно, като тя ще служи и за връзка с националната жп мрежа в кв. "Горна Баня ". Очаква се пък обновената улица "Житница " да бъде пусната в употреба през идната година.



Столична община е отпуснала 130 милиона лв. от бюджета си, с цел да обезпечи финансирането по построяването на метрото.



Цената на един трен е 5 100 000 евро и е съгласуван напълно с пътникопотока и етапността на придвижване, добави Стоян Братоев. Той е с автоматизирано ръководство, само че ще е необходим и съпътстващ го ватман.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР