Кметът на София Йорданка Фандъкова е поискала засилено полицейско присъствие

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова е поискала засилено полицейско присъствие
Коментари Харесай

Фандъкова ще пази МОЧА от левскарите утре

Кметът на София Йорданка Фандъкова е поискала засилено полицейско наличие към Паметника на руската войска (ПСА) поради утрешния мач сред Левски и Айнтрахт и митингите на проруски партии против демонтажа му. Фандъкова посочи, че е провела среща с вътрешния министър Калин Стоянов, заяви Българска телеграфна агенция.

Мачът ще се организира на Националния стадион " Васил Левски ", който се намира на стотина метра от ПСА и поради акцията на почитатели на " Левски " от предишния четвъртък (17 август) се чака те още веднъж да покажат позицията си, която упорства за унищожаване на паметника от Княжеската градина. При акцията почитателите счупиха с чукове главната плоча, на която написа " На руската войска освободителка от признателния български народ ".

Фандъкова не е поискала от Министерство на вътрешните работи да отстрани палатките пред Паметника на руската войска

За 18 часа на следващия ден почитателите на " Левски " са организирали шествие, което потегля от бул. " Тодор Александров " и вероятно може да мине по бул. " Васил Левски ", който се намира в непосредствена непосредственост до ПСА.

Вчера стана известно, че Фандъкова не е поискала от Министерство на вътрешните работи да отстрани четирите противозаконни палатки пред ПСА. Те бяха разпънати от един от водачите на " Левицата " Мая Манолова и нейни съидейници в отбрана на паметника. Поисканата засилена защита от столичния кмет по всяка възможност е точно да се избегне спор сред почитателите и бранителите на паметника. При акцията предишния четвъртък почитателите на " Левски " нападнаха и присъстващите в палатките с димки и спрей.

Фандъкова означи още, че от регионалната администрация на София е импортиран проект за сигурност и здраве в Столичната община, като общинските дирекции " доста бързо " са съгласували този проект. Планът е първата стъпка по демонтирането на ПСА, за което има решение на Столичния общински съвет и което регионалният шеф Вяра Тодева даде обещание да извърши, само че не до края на годината.

Предстои монтирането на предпазна ограда към паметника от страна на регионалната администрация, добави кметът и означи, че зависи от регионалния шеф по кое време ще се случи това. Смята, че няколко палатки не пречат на осъществяването на решението за демонтирането на паметника.

С решение на държавното управление от 2 август беше изменен статутът на ПСА от парцел обществена държавна благосъстоятелност на парцел частна държавна благосъстоятелност. Това значи, че парцелът е трансфериран за ръководство на регионалния шеф Вяра Тодева. На въпрос дали регионалната администрация може да се ангажира със период по пренасяне на ПСА, Тодева сподели, че се следвали всички процедури и преместването трябвало да се случи оптимално законно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР