Кметът на София Йорданка Фандъкова е поискала засилено полицейско присъствие

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова е поискала засилено полицейско присъствие
Коментари Харесай

Фандъкова е поискала засилено полицейско присъствие около Паметника на Съветската армия

Кметът на София Йорданка Фандъкова е поискала засилено полицейско наличие към Паметника на Съветската войска по отношение на идната футболна среща сред " Левски " и " Айнтрахт " и митингите на политическите партии против демонтажа на монумента.



В тази връзка градоначалникът заяви, че е провела среща с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и част от неговия екип.

Тя добави, че е належащо да се съблюдава Законът за събранията и митингит е от страна на протестиращите политически водачи и партии.

Позицията на Столичната община е ясна, съобщи Фандъкова и напомни, че има решение на Столичния общински съвет за ремонт на паметника . " Вече регионалният шеф е в осъществяване на това решение. Беше импортиран проект за сигурност и здраве в Столичната община, доста бързо нашите дирекции съгласуваха този проект ", уточни Фандъкова.

Тя не счита, че " няколко палатки не пречат на осъществяването на решението за демонтирането на паметника " и акцентира, че палатките не са съгласувани да бъдат там .



Междувременно от Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха, че подхващат ограничения за защита на публичния ред и организация на придвижването поради мача. Също по този начин на следващия ден ще бъде отбелязването на Деня на независимостта на Украйна . В тази връзка от 16 до 21 часа в Градската градина е планувана благотворителна самодейност, фасадата на Народния спектакъл „ Иван Вазов “ ще бъде осветена в цветовете на националните знамена на Украйна и България, следва и концерт.

Вечерта, от 19 до 20 часа, от региона на градинката „ Възраждане “ е планувано шествие по бул. „ Ал. Стамболийски “, площад „ Св. Неделя “, ул. „ Съборна “ до Градската градина.

Преди, по време и след осъществяване на  посочените мероприятия полицейските чиновници ще наблюдават за опазването на публичния ред и за недопускането на закононарушения и нарушавания на територията на града.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР