Кметът на София Васил Терзиев внесе в Столичния общински съвет

...
Кметът на София Васил Терзиев внесе в Столичния общински съвет
Коментари Харесай

Терзиев внесе бюджетът на София в СОС - с 947 000 лв. по-голям от първоначалното

Кметът на София Васил Терзиев внесе в Столичния общински съвет плана за бюджет на Столичната община за 2024 година - към този момент и с включени някои оферти на жителите от публичното разискване предходната седмица.

Внесеният бюджет е с съвсем милион - 947 480 лева - повече от първичния план, и отново рекордните 2,577 милиарда лв.. 

От екипа на кмета в Столична община акцентират, че това е вследствие на оферти на жителите, синдикати, работодателски организации и други заинтригувани страни, които имаха опция да подават документално своите хрумвания за промени в плана. Както и на гражданските хрумвания на общественото разискване в аулата на СУ " Св. Климент Охридски ".

Разбира се, с цел да бъде признат този бюджет е необходим работещ Столичен общински съвет - а той към този момент два месеца и половина не може да избере ръководител и да стартира работа всъщност. Следващата седмица, на 8 февруари, е следващият опит на обединенията в " дребния парламент " да реализират единодушие.

Към бюджета ще бъдат прибавени и още 100 млн. лева от Държавния бюджет за вложения в цяла София, от които 50 млн. лева за планове на районните администрации.

Основните акценти в плана за бюджет за 2024 година са: 
●    611 945 670  лева за вложения в строителство на нови и поправки на детски градини и учебни заведения, инфраструктура и вътрешно квартални улици и възстановяване на изискванията в лечебни заведения и ДКЦ;●    Без повишение на налози, само че с повишение на събираемостта; ●    Включване на жителите в ръководството на града. 5,3 млн. лева ще разпределят жителите на София по предпочитани за тях проекти;●    10% повече за по-зелена София;●    50% повече за Програма “Култура ”;●    Дигитализация на услугите на Общината и стимулиране на  новаторски планове.
Капиталовата стратегия е на стойност 611 945 670 лева. 

Средствата от европейски оперативни стратегии в тазгодишния бюджет са на относително по-ниски равнища и възлизат на 112,434,200 лева, което се дължи на обстоятелството, че се намираме в  края на програмния интервал. Столичната община ще развива потенциала и плановата подготвеност на столицата, с цел да може да взе участие интензивно в обезпечаването на вложения за идващия интервал. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР