Кметът на София Васил Терзиев си прави пясъчник“ за игрички

...
Кметът на София Васил Терзиев си прави пясъчник“ за игрички
Коментари Харесай

Васил Терзиев си прави „пясъчник“ за игрички в Столична община

Кметът на София Васил Терзиев си прави „ пясъчник “ за игрички в Столична община. По-конкретно за цифрови нововъведения, както ги назова той.

Терзиев разиска концепция да се сътвори цифров ръб към Столична община. „ Тя бе подкрепена и дискутирана на среща на заместник-кметовете Иван Василев, Иван Гойчев и Никола Барбутов с представители на асоциациите на софтуерния бизнес в България “. Това написа той във Фейсбук страницата си.

Терзиев изясни, че бордът „ ще работи интензивно “ и ще подкрепя Общината в подобряването на изискванията за основаване и развиване на новаторски софтуерен бизнес с висока добавена стойност в София.

Участниците в срещата са разискали и по какъв начин столицата може да бъде първи клиент на новаторските софтуерни решения. Как да се доразвие и надгради концепцията за “пясъчник “ за нововъведения ”.

Кметът съобщи, че представителите на бизнеса са дали съвет да се направи целенасочена осведомителна акция за предоставяните услуги на Столична община и Столична организация за привличане на вложения, Софийски гаранционен фонд. Които биха били от изгода и интерес на софтуерните компании.

„ Обсъдиха се и механизми за привличане и задържане на фрагменти, както и възстановяване на изискванията в учебните заведения “, съобщи Васил Терзиев.

 

SafeNews разгласява поста на кмета на София без редакторска интервенция:

 

Да се сътвори Дигитален ръб към Столична община. Тази концепция беше разисквана и подкрепена на среща на заместник-кметовете Иван Василев, Иван Гойчев и Никола Барбутов с представители на асоциациите на софтуерния бизнес в България. Дигиталният ръб ще работи интензивно и ще подкрепя Общината в подобряването на изискванията за основаване и развиване на новаторски софтуерен бизнес с висока добавена стойност в София. Участниците в срещата разискаха и по какъв начин столицата може да бъде първи клиент на новаторските софтуерни решения. Как да се доразвие и надгради концепцията за “пясъчник за нововъведения ”. Представителите на бизнеса дадоха съвет да се направи целенасочена осведомителна акция за предоставяните услуги на Столична община, Столична общинска организация за приватизация и вложения (СОАПИ). И Общински гаранционен фонд за дребни и междинни предприятия (ОГФМСП). Които биха били от изгода и интерес на софтуерните компании. Обсъдиха се и механизми за привличане и задържане на фрагменти. Както и възстановяване на изискванията в учебните заведения. Благодарим за ангажираността на BESCO, БАИТ, Баском, Българска финтех асоциация и АИБЕСТ. И че откликнаха на поканата на заместник-кмета по финансите Иван Василев. И аз, и екипът ми сме уверени, че в случай че работим дружно, всяка една от тези хрумвания ще проработи действително за София. Още вести четете в секция България
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР