Кметът на София Васил Терзиев съобщи, че е дарил първата

...
Кметът на София Васил Терзиев съобщи, че е дарил първата
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Дарих първата си заплата като кмет за осигуряване на храна на дете с малнутриция

Кметът на София Васил Терзиев заяви, че е дарил първата си кметска заплата . От нея е запазил единствено 1 лев. Новината бе оповестена в неговия профил в обществената мрежа Фейсбук. Вижте го без редакторска интервенция:

„ Дарих първата си заплата като кмет за обезпечаване на храна на дете с малнутриция. Малнутрицията е междинна или тежка форма на недохранване. Получих 1466.97 лв. за почти половин месец на поста. Задържах 1 лев, като алегорична моя заплата, а останалите подарих. Още през юли бях заречен, че ще подарявам заплатата си като кмет за дела и начинания на жителите.

Винаги съм считал, че дарението е доста персонален акт. Аз обаче съм на обществена служба, дал съм обществено заричане и съм задължен да споделям дали и по какъв начин извършвам обещанията си.

Всички разбираме, че дарения не са редовно решение на проблемите. Съзнавам и че тази сума е прекомерно дребна и няма да позволи проблемите, с които се сблъсква Деян. Той е на 16 година и се храни най-вече с храни за здравна приложимост, с цел да може да поддържа тегло към 20 кг. Пациентите с малнутриция не могат да усвояват естествената храна и по тази причина имат потребност от специфична храна.

Наскоро НЗОК одобри да реимбурсира ентералните храни от началото на 2024 година. Дотогава децата и възрастните, които се нуждаят от тези храни към момента разчитат на дарителски акции.

Призовавам всички, които могат да поддържат страдащите от малнутриция, да го създадат. Зад тази идея от години стоят „ Национална мрежа за децата “, съдружие “Общност Мостове “ и още доста организации, родители и лекари от цялата страна. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР