Кметът на София Васил Терзиев публикува структурата на разходите на

...
Кметът на София Васил Терзиев публикува структурата на разходите на
Коментари Харесай

За какво е похарчила най-много средства Столичната община през януари

Кметът на София Васил Терзиев разгласява структурата на разноските на общината за месец януари. В профила си във Facebook той изясни, че това е част от обещанието за бистрота, обещано на столичани.

(*Видеото е архивно)

Васил Терзиев изрази вяра, че по този начин ще бъдат насърчени районните администрации и комерсиалните сдружения да покажат защо отиват парите на софиянци.



Терзиев изяснява още, че поради неналичието на признат бюджет на София от страна на Столичния общински съвет (СОС) има наложени ограничавания върху доста заплащания.

Затова и най-сериозното перо в разноските за януари е за „ Административни разноски “ – 36,4 %, в които влизат освен заплатите на чиновниците на общината.

„ Тук са и други действия на администрацията за даване на услуги за жителите и за самото действие на администрацията “, излиза наяве от обявата.

За перо „ Транспорт “ са били отделени 28,5 %, следват „ Сметоизвозване “ с 10,8 на 100, „ Погасяване на заеми “ – 6,7 % и други разноски.

„ Когато бъде признат бюджетът, ще стартираме осъществяването и на огромните инфраструктурни планове и този % няма да е толкоз висок “, написа още кметът. 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР