Кметът на София Васил Терзиев предложи да се създаде временна

...
Кметът на София Васил Терзиев предложи да се създаде временна
Коментари Харесай

Терзиев предлага да се създаде комисия за лифтовете на Витоша

К метът на София Васил Терзиев предложи да се сътвори краткотрайна комисия за обстановката с лифтовете в планината Витоша по време на днешното изключително съвещание на Столичния общински съвет (СОС).

Причината за съвещанието е изясняването на събитията в интервала 2007-2024 година, довели до непрекъснатото прекъсване на работата на всички въжени уреди, осигуряващи достъпа от София до Природен парк " Витоша ".

Терзиев предлага да има от страна на администрацията един човек, който да дава отговор и да координира работата, тъй че да има прогрес по тематиката и още по-добър синхрон с институциите. Той акцентира, че от доста години има проблем с достъпа до планината. Много неща са се случили, доста хора имат отношение към това, разяснява той и добави, че са нужни взаимни старания за решаването на казуса -  на правосъдната, изпълнителната и законодателната власт и Столичен общински съвет.

Независимо каква е историята на казуса, сигурно би трябвало да се знае какво по какъв начин се е случило, с цел да може да се начертае някакъв проект, сподели кметът. Той изрази вяра общинските съветници да работят дружно, с цел да стигнат до решение, тъй че Столичната община още веднъж да бъде част от ръководството на оборудванията на Витоша. Според Терзиев би трябвало да се откри метод те да станат 100% благосъстоятелност на общината, с цел да бъде ползата на софиянци предпазен.

Столичният кмет съобщи, че би трябвало да се откри решение на казуса, без да се нарушава екологичният баланс. Трябва да се намерения по какъв начин и кой да направи устойчива инвестиция, както и по какъв начин лифтове да бъдат свързани в една мрежа с обезпечен достъп за хората. Не би трябвало просто да създадем едни лифтове, които потеглят от нищото и свършват в нищото, без идея по какъв начин ще се употребяват те. Васил Терзиев изрази вяра да се откри решение на този проблем.

Терзиев акцентира, че въпросът е извънредно комплициран, има доста забъркани, само че би било безконтролно от страна на СОС, да продължи да не го взема решение.

Кметът на София Васил Терзиев пое ангажимент до края на мандата да има най-малко един работещ въжен превоз. По думите му няма по какъв начин да има упования за шест месеца да се реши проблем, завещан от остарялото ръководство на Столичната община и датиращ от 2007 година От групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет желаеха преди дни освобождението на зам.-кмета по правни въпроси на Столичната община и обявиха, че има безучастие от страна на кмета на София по въпроса със Симеоновския въжен превоз. Председателят на СОС Цветомир Петров свика изключително съвещание на съвета по отношение на проблема със Симеоновския въжен превоз, а от групата на ПП-ДБ-СС настояха на съвещанието през днешния ден да дойдат някогашните кметове на София Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР