Кметът на София Васил Терзиев коментира бюджета на столицата. Той

...
Кметът на София Васил Терзиев коментира бюджета на столицата. Той
Коментари Харесай

Терзиев: Рикордният бюджет на София няма да го бъде докато липсва общински съвет

Кметът на София Васил Терзиев разяснява бюджета на столицата. Той го дефинира като " рекорден бюджет " - 2,5 милиарда лв.. Той уточни, че в тазгодишната сума не се включват стоте милиона, които са по планове от държавния бюджет, където са доста удовлетворени от взаимната работа с районните кметове.

По думите му са предадени 109 плана, половината от тези средства ще бъдат заделени за планове в районните администрации.

" Ако нямаме общински съвет - няма да мине, по този начин ще рекордният бюджет ще изчака малко и ще би трябвало да работим с този от 2023 година ", уточни той.

Терзиев добави, че средствата не биха били 2,5 милиарда, защото немалка част от тях са по европейски стратегии, каквито тази година няма да има. Той уточни, че в случай че работят с миналогодишния бюджет - той ще е 2,3 милиарда лева

Кметът на София разяснява и днешното съвещание на СОС, където за седми път не бе определен ръководител. " Ще продължаваме да търсим всевъзможни формули за излизане от настоящото състояние, вижте какъв брой доста неща зависят от това да имаме функционален общински съвет ", уточни той.

" Това, което мога да кажа е, че от ден на ден всички вървят към доближаване към концепцията, че това би трябвало да го решим в идващите дни ", добави кметът. По думите му политическото позициониране би трябвало да мине на втори проект и потребността на жителите на София би трябвало да вземе връх.

" Най-важното е да имаме боязън, че не можем да си осъществим отговорностите към жителите ", уточни Терзиев. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР