Кметът на София Васил Терзиев е възложил на директора на

...
Кметът на София Васил Терзиев е възложил на директора на
Коментари Харесай

Терзиев предлага 20 кг безплатен компост срещу платена такса смет за 2023/2024 г.

Кметът на София Васил Терзиев е упълномощил на шефа на Оперативна програма „ Столично дружество за отнасяне на отпадъците “ да сътвори организация за разпределяне на компост на всички притежатели на парцели, които са заплатили такса битови боклуци, оповестиха от Столична община. 

Безплатно 20 кг. компост ще могат да получат всички, които са заплатили своята такса " боклук " за 2023/2024 година. Компостът ще се раздава всеки работен ден от 10:00 до 17:00 часа на територията на площадка „ Хан Богров “, против документ за платена такса. Удвояването на количеството безвъзмезден компост за 2023/2024 е допустимо поради голямото количество събрани изпочупени клони в последните месеци, показват от общинската администрация.

От там обясниха, че компостът се създава при преработката на разделно събрани зелени боклуци – клони и листа в Инсталацията за биологично отнасяне „ Хан Богров “ на Завода за отнасяне на отпадъците на Столична община. Той е натурален обогатител на почвата, който задържа влагата и оказва помощ за по-доброто асимилиране на питателните субстанции от растенията. Използва се за възстановяване на почвата в столичните паркове и градини.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР