Кметът на София Васил Терзиев е съгласувал протеста на футболните

...
Кметът на София Васил Терзиев е съгласувал протеста на футболните
Коментари Харесай

МВР: Кметът на София съгласува протеста срещу БФС без становище от СДВР

Кметът на София Васил Терзиев е съгласувал митинга на футболните почитатели против управлението на Българския футболен съюз, без да изиска мнение от Столична дирекция на вътрешните работи, каквато е практиката при такива събития. Това съобщи пред отрасловата парламентарна комисия министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

По думите му съгласуването на митинга се е случило часове преди събитието и по тази причина до последно Министерство на вътрешните работи е имало настройка, че се провежда нерегламентиран митинг.

" В деня на митинга разбираме, че този митинг към този момент е координиран. Практиката обратно в годините е постоянно преди координиране (от Столична община - б.а.) да се желае мнение от Столична дирекция на вътрешните работи. Това не е направено.
Затова до последно имахме настройката за проведен нерегламентиран митинг, след което стана ясно, че е координиран.

И трябваше единствено в границите на деня да създадем организацията. Тъй като знаехме, че за първи път исторически враждуващи агитки ще се съберат, оценихме, че мероприятието е рисково и взехме решение да изкараме оптимален брой чиновници - към 1500 души. Ако не бяхме взели това наше решение да изкараме толкоз мощ, можеше следствията да са доста по-големи ", съобщи вътрешният министър.

Ресорната комисия в Народното събрание изслушва вътрешния министър Калин Стоянов. Той дружно с основния секретар на Министерство на вътрешните работи, шефовете на Столична дирекция на вътрешните работи и жандармерията дават информация на депутатите за организацията и защитата при митингите против БФС, довели до погрома в София предишния четвъртък.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР