Кметът на Шумен Любомир Христов проведе в сряда „час на

...
Кметът на Шумен Любомир Христов проведе в сряда „час на
Коментари Харесай

Кметът на Шумен с приемна в училище

Кметът на Шумен Любомир Христов организира в сряда „час на градоначалника“ в СУ „Сава Доброплодни“, откакто възпитаници му написали писмо с всички градски проблеми, които би трябвало да се отстранят. Идеята била да му го връчат в общината, само че кметът самичък решил да отиде при IV „в“ и „д“ клас, с цел да разясняват поставените въпроси. До писмото пък, се стигнало след работа на 50-те деца от двата класа по плана „Твоят час“.   trsh3101-2

По време на 40-минутната изнесената кметска приемна момчета и девойки без терзание подвигаха ръка и един през различен сложиха въпроси за тротоарите с изпочупени плочки, неприятното улично осветяване, вандализма по детските площадки, дори за гаргите в другояче красивата Градска градина. По последната тематика Христов призна, че оправянето с птиците и природозащитниците е мъчно: „Посъветвайте ме вие какво да направя?“. И изясни, че са подкастрили част от дърветата и там, където това е сторено, птиците не гнездят. Учениците имаха подготвена рецепта за уличните кучета и обясниха: „Тази концепция сме я взаимствали от един филм и доста ни хареса. Възможно ли е бездомните кучета да се приберат и от време на време в града ни да се провежда самодейност под наслов „Любов от пръв поглед“. Така хората ще си харесат някои от тях за домакински любим и ще ги отглеждат с обич“.

Кметът се опита да изясни налично, че са ползвали доста ограничения по всички настоящи проблеми. Децата обаче, упорстваха за още наказания за водачите, които стопират по тротоари, също и да бъдат наказвани гамени, които трошат уредите по детските площадки.

Учениците стигнаха чак до горещата тематика с измамите на възрастни хора, а Христов като някогашен началник на полицията незабавно рапортува, че общината поддържа криминалистите и е отпечатала предупредителни листовки, които да се раздават на пенсионерите. На финала тутакси Христов получи детска рисунка.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР