Кметът на Септември Марин Рачев ще предложи за публично обсъждане

...
Кметът на Септември Марин Рачев ще предложи за публично обсъждане
Коментари Харесай

Идея: Площадът в Септември да носи името на д-р Шкодров

Кметът на Септември Марин Рачев ще предложи за обществено разискване концепцията площада на центъра в Септември – „ Фонтани ” да носи името на доктор Марио Шкодров

Това момче би трябвало да остане в историята на града ни като жив образец по какъв начин с труд, самообладание и поредност, един младеж може да получи реализация в живота и да израсне духовно, разяснява Рачев.

Вчера свещеник Константийски Яков дойде за повторно в границите на последните 24 часа в Септември, където в храм " Св. Харалампий " отслужи Света Литургия. Владиката се помоли за младежите в града, а директният мотив за това бяха двата трагични случая единствено в границите на 40 дни. Единият е на безвреме отишлия си от нас Димитър Андонов, а другият е кончината на неговия съученик и доктор Марио Шкодров, чието заравяне беше в събота.
След края на службата кметът на Общината Марин Рачев разгласи, че ще подложи на необятно публично разискване концепцията в бъдеще площад ”Фонтани ” да бъде преименуван на името на доктор Марио Шкодров.
Дебатът и решението по това предложение ще бъдат импортирани в Общински съвет за разглеждане на един по-късен стадий, едвам когато се види публичната настройка в тази посока и в случай че концепцията срещне задоволително огромна социална поддръжка.
Мотивите на кмета за това са в две направления.
От една страна фонтаните на този площад не работят от дълго време, а след неговата реорганизация, която е планувана да стартира след една година съгласно направения и към този момент утвърден план, изобщо не се планува там да има такива.
От друга страна съгласно Марин Рачев късият житейски път на доктор Марио Шкодров би трябвало да остане за образец на младите поданици на Септември.
От съвсем невръстна възраст Марио Шкодров остава кръговиден сирак, само че все пак съумява да реализира доста в житейски и професионален проект и най-много да покаже това духовно и нравствено извисяване, по този начин дефицитно в днешни дни.
Показателно за всичко това е освен скръбта в сърцата, изразена в обществените мрежи, само че и високата оценка дадена за него като настоящ доктор, сътрудник и човек от целия екип в „ Александровска ” болница - София, които освен, че дойдеха през вчерашния ден в Септември да го изпратят по последния му път, само че и ще учредят на негово име Фонд за подкрепяне на небогати студенти.
В памет на младия доктор празненствата за запалването на светлините на градската елха бяха анулирани, а по-късно, в неделя, тя въпреки всичко светна, само че без шумни празненства.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР