Кметът на село Буковец в община Брусарци - Димитър Петров,

...
Кметът на село Буковец в община Брусарци - Димитър Петров,
Коментари Харесай

Отстраниха кмет, прекарвал бежанци през границата

Кметът на село Буковец в община Брусарци - Димитър Петров, е отхвърлен от длъжността си. Причината е влязлата в действие присъда против него за трафик на хора, заяви "Нова телевизия ", базирайки се на информация от общината.

Петров бил арестуван от гранични служители на реда на километър от българо-сръбската граница във видинско при опит да трансферира 35 мигранти от арабски генезис в Сърбия. Това е станало през септември 2015 година. Мигрантите били натоварени в два микробуса и три леки коли, а Петров карал един от микробусите.

Срещу него и останалите четирима водачи почнало следствие. Месец по-късно, през октомври 2015 година Димитър Петров спечелил кметските избори в село Буковец и почнал да ръководи.

В началото на 2017 година Районният съд във Видин осъдил Димитър Петровна година отнемане от независимост и санкция от 1000 лв.. Той обжалвал пред Окръжния съд.

Присъдата е понижена на 8 месеца условно с тригодишен изпитателен период, като главен мотив за по-лекото наказване бил фактът, че по това време Петров бил незает.

От общината в Брусарци прецизираха, че в село Буковец е назначен кметски наместник. Селото е под 350 поданици и съгласно новия избирателен кодекс там не се постанова избор на кмет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР