Кметът на Русе Пламен Стоилов определи третата година от своя

...
Кметът на Русе Пламен Стоилов определи третата година от своя
Коментари Харесай

Кметът на Русе доволен от третата година от своя мандат

Кметът на Русе Пламен Стоилов дефинира третата година от своя мандат като извънредно сполучлива за града и за екипа му. Това съобщи той през днешния ден.

По думите му напъните са били ориентирани за осъществяване на капиталовата стратегия. Към сегашния миг общината извършва планове на стойност над 112 млн. лв.. Те са ориентирани към развиването на градската среда, транспортната съгласуваност, просветителната инфраструктура, опазването на културно-историческото завещание и основаването на условия за деен и здравословен метод на живот.

"Дадохме началото и продължихме осъществяването на основни планове, които ще извърнат града с лице към река Дунав. Активно инвестирахме в обучение, опазване на здравето, облагородяване на кварталите и стартирахме огромни инфраструктурни усъвършенствания в целия град, каквито не са предприемани от десетилетия ", сподели Стоилов.

Той съобщи, че има места, където фирмите-изпълнители на плановете работят неприятно и некачествено. Осъществявал се обаче непоколебим надзор, с цел да се поправят грешките.

Заместник-кметът по строителството Димитър Наков съобщи, че всички планове вървят в период, като в ремонтните действия няма закъснение. Някои обекти даже щели да приключат предварително - като бул. "Придунавски " и четири улици в центъра на града, които ще са подготвени до края на месеца.

Стоилов сподели още, че във връзка на планувания ремонт на уличната мрежа в града, за който общината тегли заем от 10 млн. лв., асфалтирането в централната част ще се забави с към шест месеца, защото ВиК-Русе ще подменя водопроводната мрежа.

Предстои скоро и поетапната замяна на уличното осветяване с ново LED-осветление, което е доста по-ефективно и икономично. Ще бъде сложено и видеонаблюдение в съществени зони на града, както и в такива, които се смятат за евентуално рискови.

Относно качеството на въздуха в Русе, кметът съобщи, че няма да допусне съществуването на предприятия, които да го замърсяват. Борбата за чиста околна среда била главен приоритет на общината. По думите му не трябва с това да се спекулира и казусът да се политизира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР