Кметът на Русе Пенчо Милков внесе предложение до Общинския съвет

...
Кметът на Русе Пенчо Милков внесе предложение до Общинския съвет
Коментари Харесай

Кметът на Русе предлага създаването на комисия за въздуха в града

Кметът на Русе Пенчо Милков внесе предложение до Общинския съвет за основаването на краткотрайна комисия, която да изследва всички обстоятелства и условия, свързани със замърсяването на атмосферния въздух в Община Русе. Тя би трябвало да дава цялата информация на жителите и да изготвя обща позиция на русенската общност по наболелия проблем.
Дейността на комисията ще бъде подкрепена от специалисти на общинската администрация, а при нужда и от външни експерти като консултанти. Кметът предлага да бъдат изслушани специалисти от контролните органи, както и представители на промишлените предприятия, на неправителствените организации и на държавните органи, имащи отношение по запазване чистотата на въздуха.

Предвид публичната значителност на казуса Пенчо Милков предлага работата на комисията да протича при цялостна бистрота с открити за жителите и медиите съвещания. От началото на новия кметски мандат – 11.11.2019 година, е изискана наличната в Регионална инспекция за опазване на околната среда – Русе информация за осъществяваните законоустановени инспекции на предприятията и резултатите от тях. Данните би трябвало да бъдат предоставени на комисията. Тя ще прегледа всички периодически и непрекъснати измервания на предприятията, изпълняващи комплексните си разрешителни документи, общодостъпни на интернет страницата на Изпълнителната организация по околна среда. През декември кметът на Русе Пенчо Милков организира и среща с министъра на околната среда и водите Нено Димов, който го увери, че поддържа напъните му за справяне с казуса със замърсяването на въздуха и Община Русе ще получи модерна техника като част от националната система за мониторинг на чистотата на атмосферния въздух.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР