Кметът на Русе Пенчо Милков отправи приветствия към служителите на

...
Кметът на Русе Пенчо Милков отправи приветствия към служителите на
Коментари Харесай

Кметът на Русе поздрави служителите на Районния център 112 за празника им

Кметът на Русе Пенчо Милков насочи приветствия към чиновниците на Районния център 112 по случай професионалния им празник - Европейския ден на номера за незабавни повиквания.

„ Благодаря ви за денонощните старания и за силата и професионализма, които влагате в работата си, макар напрежението, на който сте подложени “, сподели кметът.
Община Русе ще получи над половин млн. лева за цифровизация и запазване на културното си завещание
Проектът на Община Русе „ Опазване и разпространение на културното завещание посредством цифрово предпазване и показване “ е одоб...
Прочети повече
Той им пожела да извършват служебния си дълг все по този начин отговорно и с ентусиазъм, защото те са вярата на всеки, изпаднал в неволя.

Πoвиĸвaниятa ĸъм тeл.112 ce пpиeмaт в шecт paйoнни цeнтъpa – Coфия, Kъpджaли, Бypгac, Bapнa, Pyce и Moнтaнa. Kъм нacтoящия мoмeнт Paйoнeн цeнтъp 112- Pyce e peзepвният нaциoнaлeн цeнтъp зa дaнни и coфтyepнoтo и xapдyepнo oбopyдвaнe нa Haциoнaлнaтa cиcтeмa 112. Aĸo цeнтъpът в Coфия нe paбoти, Pyce пoeмa цeлия тpaфиĸ и вcичĸи фyнĸции нa cиcтeмaтa, бeз дa ce нapyшaвa oбcлyжвaнeтo нa cпeшнитe пoвиĸвaния ĸъм тeл.112.


Дирекция „ Национална система 112 “ към Министерство на вътрешните работи е осъществила сполучливо план за внедряване на разширена мобилна локализация  (Advanced Mobile Localization – AML) на територията на Република България. Това е безвъзмездна услуга, която автоматизирано изпраща точното местонахождение до службите за бързо реагиране всякога, когато жител се свърже със 112. AML локализацията се извлича благодарение на сигнали за местонахождение от клетъчни кули, GPS, wifi и датчици на телефона. Идеята на плана е да може да бъде локализиран всеки жител, подал сигнал към 112, даже и да не знае точния адрес, на който се намира.

AML не е приложение, а вградена услуга в смарт телефона, и ще работи автоматизирано за телефони, които поддържат както Android, по този начин и iOS.
Завърши асфалтирането на 6 улици и междублокови пространства в Русе
Приключиха дейностите по асфалтиране на няколко основни улици и междублокови пространства в кв. „ Възраждане “, чието състоян...
Прочети повече
Към днешна дата  услугата е внедрена в 34 страни по света, от които 21 в Европа.

Припомняме, че през декември Общинският съвет реши да бъде преместена Националната система за незабавни повиквания 112 на ул. „ Котовск “ 4. В момента постройката се ремонтира от Община Русе, която е трансферирала безплатно елементи от нея в интерес на Министерството на вътрешните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР