Кметът на родопското село Забърдо, който предложи на местните жители

...
Кметът на родопското село Забърдо, който предложи на местните жители
Коментари Харесай

Ваксинираните жители на Забърдо отидоха на море по инициатива на кмета

Кметът на родопското село Забърдо, който предложи на локалните поданици да се имунизират против екскурзия, съблюдава обещанието си. Десетки ваксинирани към този момент са на своята отмора край морето, където ще останат 4 дни.

За Румяна Кехайова срещата с морето е първа от десетилетия.

Ами след детските години, да, за първи път. Имам три дози ваксина, бустерна си сложих. Ваксинирайте се хора, тъй като животът, видяхте, за две години ни прекатурна.

Не поради екскурзията, самодейността е прелестна, само че по-точно сме за това да покажем, че живи сме, здрави сме за това, че сме имунизирани, споделя Меди Савова, гражданин на с. Забърдо.

В края на ноември кметът на Забърдо даде обещание отмора против ваксина и в този момент 35 от жителите на селото към този момент се радват на морето.

Правим една разходка по цялото Черноморие, бяхме на Равадиново, бяхме на Резово. Само и единствено да ги накараме хората да се имунизират, да запазим живота... По едно време при нас беше ужасно, за една седмица починаха 6 индивида, сподели Валентин Черпоков, кмет на с. Забърдо.

Сред имунизираните в селото има и доста младежи.

Понеже лятото изкарах ковид доста тежко един месец и по-късно незабавно разбрах, че не е смешка с тази болест и се имунизирах, сподели Галин Господарски, гражданин на с. Забърдо.

Екскурзията е финансирана напълно от доброволци и не ощетява бюджета на селото.

Просто подсигурявам този превоз в името на тези хора и удоволствието беше напълно мое, сподели Валентин Дуев, притежател на транспортна компания.

Въпреки премията едвам 15% от жителите на селото са имунизирани. Кметът дава обещание нова екскурзия, в случай че има нови имунизирани.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР