Кметът на родопското градче Костандово Валентин Вигнев е намерил сокол

...
Кметът на родопското градче Костандово Валентин Вигнев е намерил сокол
Коментари Харесай

Кмет, спасил няколко щъркела, помогна и на ранен сокол

Кметът на родопското градче Костандово Валентин Вигнев е намерил сокол с ранено крило и е потърсил помощ за птицата на “Зеления телефон “ на Регионална инспекция за опазване на околната среда в Пазарджик. При инспекцията е открито, че става дума за образец от предпазения тип елементарен мишелов, който е закаран за лекуване в избавителен център.

Соколът е следващото избавено от Вигнев диво животно. Вече няколко пъти обратно в годините той намира бедстващи щъркели, които оцеляват с помощта на бързата му и съответна реакция.

Още няколко сигнала за бедстващи животни са получени през юни в Екоинспекцията. В близкото село Ивайло жители забелязали щъркел с кървяща рана, който стоял в гнездото си. При огледа е открито, че другият възрастен щъркел носи храна както за дребните, по този начин и за потърпевшия си сътрудник. Преценено е, че няма потребност от човешка интервенция.

Забулена сова пък е била видяна под лекотоварен автомобил в Пазарджик. При опит да бъде хваната тя е изхвърчала и е кацнала на близко дърво. Предполага се, че не е ранена, а е употребила мястото за скривалище, защото тези птици са дейни нощем.

Открити са още ранена костенурка, кукумявка и паднал от гнездото си дребен щъркел, които са закарани в избавителен център.

Получен е и чудноват сигнал - гражданин на град Септември се жалва, че клоните на орех, засаден на границата на парцела му, засенчват инсталиран слънчев панел. Казусът е предаден по подготвеност на Община Септември.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР