Кметът на район Средец в София Трайчо Трайков подема най-накрая

...
Кметът на район Средец в София Трайчо Трайков подема най-накрая
Коментари Харесай

Трайчо Трайков праща МОЧА в музея при петолъчката

Кметът на регион " Средец " в София Трайчо Трайков подема най-сетне процедура да се реалокира окупаторският монумент на руската войска в центъра на София. Вчера монументът осъмна оцветен в цветовете на украинското знаме в символ на митинг против съветската инвазия против Кеив*. Привечер бе проведен митинг с искане МОЧА да бъде махнат от пъпа на столицата, а изненадващо Трайков разгласи, че е срещнал болшинство за задачата в СОС. Паметникът пък бе защитаван зорко от полицейски патрули по време на демонстрацията.

" В днешния изпълнен с паника и безумие ден съвсем не можах да се развеселявам, че получихме дълго чаканото позволение за градеж, нужно за ремонта на подлеза при Румънското посолство. Следват още две процедурни стъпки и до десетина дни започваме.

От друга страна, в съвещанието на Столичния общински съвет, ръководещите от ГЕРБ/СДС/ВМРО оправдаха бездействието си по отчета на Демократична България за така наречен " Паметник на Съветската войска " с това, че нямали областен кмет, който да приложи решението от 1993 година!

Много добре, на следващия ден (днес, 25 февруари - б.р.) ще възложа започването на процедура по пренасяне на обекта, откакто внезапно се оказа, че целият СОС минус Българска социалистическа партия поддържа и чака такава стъпка.



Лека да бъде нощта на хората със свити сърца и сълзи в очите в Украйна и Господ да е на помощ на всички индивиди ", разгласи Трайков, който възвърна положителната си известност след абсурда с плажуването му в Катар, до момента в който бе част от държавна делегация в качеството си на енергиен министър при първия кабинет на Бойко Борисов.

Очакванията са паметникът да замине при петолъчката от постройката на някогашния Партиен дом в Музея за социзкуство до КАТ-София.

*В знак на взаимност с украинската нация използваме нейната транслитерацията на името на столицата, а не съветския модел на изписване " Киев "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР