Кметът на район Средец Трайчо Трайков присъства на откриването на

...
Кметът на район Средец Трайчо Трайков присъства на откриването на
Коментари Харесай

Откриха дигитална лаборатория за тийнейджъри в Столичната библиотека

Кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков участва на откриването на цифрова лаборатория за младежи в Столична библиотека, се оповестява на Facebook страницата на столичния регион ''Средец'' във Facebook.

Новото новаторско пространство ще предлага на младежите разнообразни стратегии за асимилиране на разнородни цифрови умения в региона на интерактивни изкуства като дигитализиране и изобретателно показване на книжовното завещание, графичен дизайн, 2D и 3D моделиране и анимация, основаване на VR/AR действителност, Game design и други

Със стартирането на новата ТийнЛаб на територията на библиотеката ще се сътвори самобитен цифров хъб за деца и младежи с 4 местоположения - Американски център, Детски център, Дигитален център и Тийн лаборатория.

Модерното високотехнологично съоръжение е обезпечено с финансовата поддръжка на посолството на Съединени американски щати в България.

Проектът е осъществен със съдействието на Столичната община и Асоциация за развиване на София.

" Столична библиотека, която е на територията на регион Средец е образец за чудесно разрастваща се институция и преди, само че и по време на пандемията. А който е осведомен с уговорката на посолството на Съединени американски щати към развиването на духовната сфера в България през годините, схваща какво е провокирало този жест, който оценяваме високо ", съобщи в приветствието си господин Трайков.

Тийн лабораторията бе открита от Н.Пр. Херо Мустафа - дипломат на Съединени американски щати в България. На церемонията участваха и зам.-кметът на Столична община - доцент доктор Тодор Чобанов и Ваня Кастрева - шеф на Регионалното ръководство на образованието в София.
Снимка: Фейсбук/район "Средец "  Откриха цифрова лаборатория за младежи в Столичната библиотека

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР