Кметът на район Средец Трайчо Трайков не осъди вчерашната вандалска

...
Кметът на район Средец Трайчо Трайков не осъди вчерашната вандалска
Коментари Харесай

Трайчо: Докато МОЧА живее, ще има конфликти

Кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков не осъди вчерашната вандалска демонстрация на група, най-вероятно почитатели на " Левски ", пред Паметника на руската войска, прочут и като МОЧА.

" Докато го има там, разделяне ще има. Това е като болен зъб, разяждащ обществото. Когато бъде изместен, хората ще не помнят и ще престанат да се конфронтират за такива неща ", сподели Трайков, който е един от главните мотори за срутване на монумента.

И предложи на полицията, която от през днешния ден е с по-засилено наличие на местоположението, да си свърши работата и да не разреши слагането на палатки и шатри от пазителите на паметника.

Трайков похвали и регионалната администрация на София за бързата реакция след неговата препоръка паметникът да бъде заварден с ограда, тъй като е рисков. " В момента виждам доста бърза и оперативна реакция. Това обаче е много друго от решението на СОС (за срутване на паметника). Могат да се забързат. "

Още през октомври 2021 година кметът насочи молба към жителите и гостите на София, които посещават Княжеската градина, да заобикалят да се доближават до паметника на Съветската войска, защото е градивно повреден и е рисков.

Докато не се ремонтира би трябвало да се забрани достъпа
Основна задача на коалицията сред Политическа партия, Демократична България и " Спаси София "  след изборите е постигането на децентрализация на районните кметове, съобщи Трайков, който още веднъж ще е претендент наесен.

Не минава ли това обаче през промени в закона, респективно през синхронизация с ГЕРБ, ръководещи години наред София? " Има вид да не е по този начин, с изключение на ГЕРБ има и други политически сили, които следва да забележим. Има основна разлика сред общинската и националната политика и това е, че при общинската има доста явен 4-годишен небосвод и всеки участник може да си направи разстановка на тактиката ", изясни Трайков, който явно не счита за проблем трендовете в " сглобката ".
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР