Кметът на Поморие Иван Алексиев със стратегия за целогодишна работа

...
Кметът на Поморие Иван Алексиев със стратегия за целогодишна работа
Коментари Харесай

Кметът на Поморие с работещо решение, за да има Бургас 5 целогодишни авиолинии


Кметът на Поморие Иван Алексиев със тактика за целогодишна работа на Летище Бургас. На изключителна конференция той предложи решение на казуса с аеропорта – от страна на общините да се сътвори Фонд за развиване на Летище Бургас, което до момента единствено е говорено. Юристите на Община Поморие са изготвили Устав на сдружението и докладна бележка, която да бъде импортирана в общинските препоръки.

„ Предлагам кметовете на 13-е общини в Бургаско да създадем Фонд за развиване на летище Бургас и ясно да заявим, че парите отиват за закупуване на авиолинии. Ние ще водим договарянията с авиопревозвачите и ще сложим изискванията на Фрапорт. Те са концесионер и би трябвало да се преценяват. Ако откажат – абдикират от казуса “, разгласи Иван Алексиев.

Той предлага средствата да бъдат отделени от туристическия налог. „ От екскурзианта ще плащаме полетите и няма да ощетим жителите. В Бургаска област само Община Камено няма очакван туристически налог в бюджета си, тъй като има единствено една къща за посетители, която не работи “, добави кметът на Поморие.



Иван Алексиев е безапелационен, че морските общини са най-заинтересовани, по тази причина предлага таксата да е по 2 лева на глава от популацията, което прави 638 230 лева

Останалите общини също ще би трябвало да покажат и материална поддръжка – от по 0,50 лева на гражданин, което прави 70 хиляди.

Да се включат и Сливен, Ямбол и Стара Загора с още 196 хиляди лева

„ Един полет е 200 хиляди евро, а не 500 хиляди евро, както разгласи Франк Кванте. С ресурса от общините подсигуряваме 2 полета “, акцентира кметът на Поморие.

Той предлага с 200 хиляди лева да се включи и Фрапорт, която изиска нарастване на летищните такси.

А страната може да взе участие посредством Слънчев бряг АД също с толкоз –200 хиляди лева

„ Тюркиш еърлайнс “ имат голямото предпочитание да стъпят на Летище Бургас. Така 5 самолетни компании могат да подсигурят полети в 7 дни от седмицата “, пресметна Иван Алексиев.

Той предлага в сдружението да могат да взе участие и физически и юридически лица. Изпълнителен шеф да е представител на бизнеса, който да одобрят всички участници. Председател да бъде кметът на Бургас Димитър Николов, който е най-успешният в цялата страна.

„ Всичко това не съм коментирал към момента с никого. Фрапорт се обърнаха и споделиха да им дам решение, а освен да ги подлагам на критика, по тази причина го върша “, сподели кметът на Поморие.

„ Надежда ми даде спонтанната реакция на кметовете. Благодаря на сътрудниците от НСОРБ, които поддържаха концепцията Летище Бургас да действа целогодишно. С обща декларация излязоха и ръководителите на Об препоръки. Затова предлагам това простичко решение, работещо във времето.

Бургаска област е най-голямата в България, а Ямбол Сливен и Стара Загора са директно заинтригувани от развиването на аеропорта.

Пряко сме наранени 6 морски общини с туризма, останалите от вътрешността - индиректно поради поминъка си. От Обзор до Резово има 800 хиляди кревати – 800 хиляди туристи “, сподели кметът на Поморие Иван Алексиев, чийто екип е изготвил цялостната стратегия за реализиране на препоръчаното от него решение.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР