Кметът на Пловдив Здравко Димитров-Зико напуска партия ГЕРБ. Това обяви

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров-Зико напуска партия ГЕРБ. Това обяви
Коментари Харесай

След като Борисов му поиска оставката: Пловдивският кмет Здравко Димитров напуска ГЕРБ

Кметът на Пловдив Здравко Димитров-Зико напуща партия ГЕРБ. Това разгласи самият той на изключителна конференция.

Оттеглянето му от партийните редици идва два дни, откакто водачът Бойко Борисов изиска оставката му като градоначалник на Пловдив, тъй като не можел да се оправи с ръководството на града. Още през есента ръководителят на ГЕРБ даде да се разбере, че смъква доверието си от Зико и има различен любимец за Пловдив на локалните избори. 

„ Нямам право да си подам оставката като кмет, тъй като съм определен от пловдивчани и имаме да изпълняваме планове за 500 милиона лв. “, отсече през днешния ден Здравко Димитров. Той ще резервира в екипа си и заместник-кмета Пламен Райчев – също посочен от Борисов като несправящ се със отговорностите си.

Сред претекстовете да желае предварителното им отдръпване Борисов уточни забавеното строителство на стадион Христо Ботев и проблемите с пловдивския панаир.

Зико, както е прочут измежду съгражданите си кметът, ще напусне партийната конструкция в Пловдив-град, която се оглавява от някогашния кмет Иван Тотев. Според Здравко Димитров точно Тотев е „ заблудил “ Бойко Борисов, с цел да се стигне до незабавното му съботно посещаване в града и апелите за оставка. Това му пристигнало като „ гръм от ясно небе “.

„ Не съм се карал с Бойко Борисов, той ми беше началник “, сподели още  пловдивският кмет. Той занапред щял да мисли дали ще се кандидатира още веднъж на локалните избори през есента.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР