Кметът на Пловдив Здравко Димитров ще даде изявление по актуални

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров ще даде изявление по актуални
Коментари Харесай

Зико обяви извънреден брифинг, ще коментира исканата си оставка от Бойко Борисов

Кметът на Пловдив Здравко Димитров ще даде изказване по настоящи тематики тази заран, обявиха преди минути от пресцентъра на общината. 
Прочетете още
Очаква се на изключителния брифинг Зико да разяснява за първи път обществено ще подаде ли оставка, откакто водачът на партията Бойко Борисов я изиска единствено преди два дни обществено. Димитров не присъстваше на партийната среща, на която Борисов избухна, че Зико не съумява да се оправи с менажирането на града. 

Директната причина за изострения разговор стана строителството на стадионите на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив, както и несправяне с ръководството на Пловдив поради няколко проблема като Панаира и кръговото на Водната палата. 

" Кметът сподели, че излиза в отпуска,  да си обърне внимание. Ако бях аз, щях да му желая оставката неотложно ", " Преди месец и половина на стадиона на Ботев споделих, че Зико няма да е кмет повече. Веднъж се намесих за пробива, за Панаира, за игрища. Аз не съм ви кмет. Той не се оправи и ни сътвори проблем ",  " " Ако Зико ми е другар би трябвало да отиде и да си подава оставката ", " Аз няма да вървя по чужбина да диря Здравко Димитров, с цел да си кажа мнението. Миналата неделя се чухме последно и му споделих, че повече няма да го диря " - това са единствено част от изявления на Борисов във връзка Димитров. На същата среща той изиска и зам.-кметът Пламен Райчев да се отдръпна от ръководството на града. 

Димитров разяснява настояването за складиране на оставка в персоналния си профил в обществените мрежи, като от изказването му не стана ясно дали ще остане на поста. 

" Избран съм от пловдивчани, не назначаван, с цел да ми се желае оставка. Това искане ми идва като гръм от ясно небе. Ще обмисля в идващите дни какво да направя ”, изясни Зико в част от изявлението си, само че пък не подмина обвиняванията, като разяснява, че " не е забърквал бакии ", че има завещано тежко завещание от проблеми в града, както и че " дебатът за Пловдив би трябвало да се води с жителите и в Общинския съвет, а не на партийни сбирки. 

Днес по график трябва да се организира и нова среща сред управлението на Община Пловдив и фенклубовете на Ботев Пловдив и Локомотив, на която да се разясняват финансовите планове на строителството на двата клубни стадиона. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР