Кметът на Пловдив Здравко Димитров разпореди спешно да се почисти

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров разпореди спешно да се почисти
Коментари Харесай

Пловдив подготвя бившата сграда на Белодробната болница за украински бежанци

Кметът на Пловдив Здравко Димитров разпореди незабавно да се почисти някогашната постройка на Белодробната болница на Цариградско шосе в града и прилежащите й паркови пространства, оповестиха от пресцентъра на общинската администрация. Това стана ясно след работна среща на кмета със заместник-кметовете Георги Титюков и Пламен Райчев, шеф на дирекция " Здравеопазване " доктор Калин Калинов, шефа и зам.-управителя на Многопрофилната болница за интензивно лекуване " Св. Пантелеймон " - доктор Константин Сапунджиев и доктор Генади Странджев.

На работната среща е разисквана опцията постройката да бъде приспособена за банкет на бежанци и след това да бъде възобновена и за медицински действия.

Здравко Димитров разпореди на шефовете на общинските предприятия " Чистота " и " Градини и паркове " да стартират вътрешно разчистване на пространствата, облагородяване на двора, инспекция на ВиК инсталацията, електричеството и отоплителната система в постройката. Ще бъде изработен и оглед на компрометираните елементи от покрива.

Заместник-кметът Пламен Райчев се ангажира с архитектурното снимане на обекта, защото постройката не може да кандидатства за финансиране без съществуването на нужната документи. Екипът на Райчев ще изготви и задание за планиране и индикативна количествено-стойностна сметка. Община Пловдив ще внесе цялостния пакет от документи в Областна администрация, посредством която ще се търси държавна финансова поддръжка, прецизират от Община Пловдив.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР