Кметът на Пловдив Здравко Димитров обяви, че напуска ГЕРБ, но

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров обяви, че напуска ГЕРБ, но
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив напуска ГЕРБ, но няма да подаде оставка: Ще се изтълкува като предателство

Кметът на Пловдив Здравко Димитров разгласи, че напуща ГЕРБ, само че няма да подаде оставка от поста си, тъй като " ще се изтълкува като изменничество, в случай че си подам оставката като кмет ".

Димитров категорично се разграничи единствено от ръководителя на ГЕРБ-Пловдив и някогашен кмет Иван Тотев, само че не и от Бойко.

" Лоша дума за господин Борисов от мен няма да чуете. Той е водач на тази партия, в която и аз съм взел участие в основаването. Сега я напущам, само че подобен е животът. Така е решил. Да напусна партията, да спадне напрежението. Това е негово право и аз го почитам ", сподели Димитров.

" Аз не съм се карал с него и няма да се карам. Той ми е шеф, беше ми шеф в ГЕРБ. Но уважението остава към него ", разгласи кметът.

Той упрекна Тотев за това, че проваля администрацията му посредством отвод за поддръжка в Общинския съвет.

" Досега бяха ли с мен ГЕРБ в Общинския съвет? Един станал ли е да ме отбрани. Не мен да отбрани, да отбрани ГЕРБ. Тотев е избирал съветниците до един. Аз помолих да имам мои хора, отхвърлиха ми. И това е моя неточност - че не бях корав и не отстоявах ", сподели той.

Кметът на Пловдив загатна с едно-единствено изречение проблема с Международния панаир - Пловдив, поради който беше подложен на най-тежки упреци от опозицията за безучастие в интерес на Георги Гергов: " Обжалвах два пъти решението и изпълних напътствията на Общинския съвет ". Според Здравко Димитров - Борисов бил " вкаран в очевидна илюзия " за отговорността му като кмет във връзка Панаира.

Много по-дълго той се изяснява за казуса с следващото отсрочване на завършването на двата стадиона на футболните клубове в града - " Ботев " и " Локомотив Пловдив ".

" Още от началото беше ясно, че тези пари няма да стигнат за тези игрища. 25 млн. от господин Борисов, отхвърли да купи аероплан, два пъти беше аварирал и се кръстеше " Дано да не падна ". И ги даде за положително - и за едните и за другите. Трябва да се довършат, само че обстановката е такава. Община Пловдив не може да издържи финансово да бъдат приключени и двата стадиона, няма по какъв начин. Имаме и други - детски градини, учебни заведения, улици, булеварди. Капиталовият бюджет е директно сили 40 млн. лева на година. Това е за всичко ", сподели Димитров.

В същото време, той упрекна предшественика си Иван Тотев за това, че община Пловдив е санкционирана със 17 млн. лв. поради погрешно предоставена социална поръчка за пречиствателна станция, пусната в остарелия мандат (преди ноември 2019 г.).

" Ето това към този момент са бакии. Това е непостижимо за Пловдив ", беше коментарът на Димитров.

Очаквайте детайлности

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР