Кметът на Пловдив Костадин Димитров символично запали светлините на коледната

...
Кметът на Пловдив Костадин Димитров символично запали светлините на коледната
Коментари Харесай

Новият кмет на Пловдив запали елхата за 2024

Кметът на Пловдив Костадин Димитров алегорично възпламени светлините на коледната елха на площад „ Стефан Стамболов “. Тържеството стартира с осъществяването на 7-годишната победителка в над 20 състезанието по пеене Катерина Кънева от Арт Войс Център, с музикален възпитател Руми Иванова. Програмата продължи с обичани празнични песни, изпълнени от Хора на пловдивските момчета „ Стефка Благоева “ при ЦПЛР – Общински детски комплекс – Пловдив, с диригент Милка Толедова и музикален акомпанимент Юлия Петрова.

Помощник бе и обичаният Дядо Коледа, който ще забавлява малчуганите и техните родители и в празничните дни – 24, 25, 26 декември.

Кметът на Пловдив поздрави присъстващите.

„ За мен е наслада да запалителен светлините на коледната елха – знак на идните празници. Нека тя е и знак на това, че можем дружно да преодоляваме провокациите пред нас. В навечерието сме на Рождество Христово – най-вълшебното време от годината, което отъждествява новото начало, вярата, добротата, любовта и вярата. Желая Ви от сърце доста здраве, сбъднати фантазии, усмихнати и споделени мигове с близки и другари “, сподели кметът и пожела на всички радостни празници.

Под аплодисментите на гостите, дружно дребни и огромни отброиха последните 10 секунди, преди да грейнат светлините на 13-метровото коледно дърво. Небето бе огряно от внушителни фойерверки, които сложиха началото на честванията за Коледа и Нова година.

На ритуала по запалването на елхата участваха и ръководителят на Общински съвет – Пловдив Атанас Узунов, заместник-областният шеф Атанас Ташков, заместник-кметове на Община Пловдив и районни кметове, както и стотици пловдивчани и посетители на града.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР