Кметът на Пловдив Костадин Димитров символично откри подлеза Модър-Царевец“. Движението

...
Кметът на Пловдив Костадин Димитров символично откри подлеза Модър-Царевец“. Движението
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри подлеза „Модър-Царевец“

Кметът на Пловдив Костадин Димитров алегорично откри подлеза „ Модър-Царевец “. Движението през пътната връзка, която свързва двата пловдивски региона „ Южен “ и „ Западен “, бе пуснато през днешния ден в 14 часа след водосвет за здраве.

Освен строителството на пробива под железопътната линия, е реконструирана и разширена и ул. „ Модър “, построени са електрически и ВиК мрежи, тротоари и велоалея. От двете страни на тунела са инсталирани асансьори, както и нова светофарна уредба на кръстовището на улиците „ Модър “ и „ Колхида “. Поставено е и ново улично осветяване.

„ Благодаря на всички кметове и представители на институции, които са помогнали, с цел да се случи това оборудване. Паралелното осъществяване на двата плана - пробива и строителството на Южния обходен колектор, ни сложи пред значително провокации, които успяхме да преодолеем с разговор. През последните месеци работихме настойчиво, с цел да може подлезът „ Модър-Царевец “ да бъде отворен допустимо най-бързо. Надявам се това да докара до облекчение на трафика в Пловдив “, уточни кметът Костадин Димитров.

„ Щастлив съм да видя този план в цялостната му реализация. Аз евентуално съм един от хората, които помнят историята по тази причина по какъв начин и по кое време е почнал. Първоначално той бе направен за пътен надлез, само че поради възражения от живеещите, през 2006 година бе изменен на подлезно оборудване “, напомни си началото заместник-кметът по строителство и вложения инж. Тошо Пашов.

Той добави, че по данни за трафика на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ за час през кръстовището на Коматевско шосе с бул. „ Александър Стамболийски “ минават до 2000 автомобила.

На събитието участваха заместник-областният шеф Атанас Ташков, заместник-кметът Савина Петкова, районни кметове, общински съветници, представители на администрацията и на фирмата-изпълнител.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР