Кметът на Пловдив Костадин Димитров назначи първия си заместник. Това

...
Кметът на Пловдив Костадин Димитров назначи първия си заместник. Това
Коментари Харесай

Костадин Димитров назначи първия си заместник

Кметът на Пловдив Костадин Димитров назначи първия си заместител. Това е Пламен Панов - заместник-кмет по просвета, археология и туризъм. Пламен Панов поема ресора за втори мандат.

Сред значимите триумфи по време на първия мандат в ресора на заместител - кмета Пламен Панов са  спечелването на купата " Най-добра европейска дестинация " за 2022 година в 13-то издание на влиятелната ранглиста European Best Destinations, в която, градът ни зае първо място и в категориите „ Най-добра културна дестинация в Европа ", „ Най-романтични дестинации в Европа ", „ Най-добри винени дестинации в Европа ", малко по-късно през същата година бе разгласен и за „ Най-добрата дестинация в България ". Сред значимите приоритети  бе работата по проектирането на обекта „ Античен конгрес на Филипопол - Изток и Юг " -  археологическата зона, ситуирана между  Централна поща, хотел Тримонциум и бул. Цар Борис III, подготовката и завършването на плана за ремонт на емблематичната постройка на кино „ Космос ".

Сред по-важните триумфи са още извоюваното безплатно финансиране в размер на 781 550 лв. по плана „ Културното завещание на Пловдив, показано в ревитализирани, реставрирани и реновирани места ", в който са включени 7 културни институции, плана „ Занаятчийско учебно заведение за деца в Старинен Пловдив " в партньорство с РЗК, реставрацията на емблематични къщи в Стария град, измежду които - Къща Павлити и къщата на Верен Стамболян и археологическите изследвания на Голямата могила в регион Южен. Изключително значима част в работата бяха и надграждането и обогатяването на културния живот на Пловдив до непознати за български град мащаби след  избирането на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 година и реализацията на считания за най-богат и разнороден в страната  Културен календар на града.

Пламен Панов е бил шеф на отдел „ Европейски стратегии и планове " в Министерство на културата, а преди този момент е работил като основен специалист в същия отдел.

От 2016 до 2018 година работи като основен специалист „ Бизнес развиване и интернационално съдействие " в отдел „ Развитие и интернационално съдействие " в Община Пловдив, където дава отговор за подготовката, създаването и представянето на общинските планове за финансиране по национални и оперативни стратегии, стратегии на Общността, на интернационалните организации и финансовите институции.

Работата си в Община Пловдив започва като младши специалист и анализатор в Оперативна програма „ Европейски политики и съдействие " до преструктурирането на общинското дружество в отдел. Преминава през професионалната стълбица като става старши и основен специалист. Бил е част от презентационния екип, който показа кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата пред европейското жури и подкрепя класирането на града на финала на надпреварата.

Ръководител е на два плана, значими за Община Пловдив: " Дигитално-културно историческо завещание на Община Пловдив ", финансиран от ФМ на ЕИП 2009-2014 година и " Подобряване на стратегическото обмисляне в Община Пловдив ", финансиран по Оперативна стратегия " Административен потенциал " 2007-2013 година

Пламен Панов има просветителна степен магистър по европеистика, която пази в влиятелния King`s College London. Бакалавър е по интернационалните връзки с почести, валидиран от Уелски Университет, Уелс Американски Колеж в Солун.

Говори съвършен британски и гръцки език.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР