Кметът на Пловдив Костадин Димитров назначи първия си заместник. Това

...
Кметът на Пловдив Костадин Димитров назначи първия си заместник. Това
Коментари Харесай

Заместник-кметът по култура Пламен Панов остава в екипа на новия кмет Костадин Димитров

Кметът на Пловдив Костадин Димитров назначи първия си заместител. Това е Пламен Панов - заместник-кмет по просвета, археология и туризъм, койтопоема ресора за втори мандат.

По време на първия му мандат Пловдив спечелититлата " Най-добра европейска дестинация “ за 2022 година в 13-то издание на влиятелната ранглиста European Best Destinations.Градът ни зае първо мястов категориите „ Най-добра културна дестинация в Европа “, „ Най-романтични дестинации в Европа “, „ Най-добри винени дестинации в Европа “, а малко по-късно през същата година бе разгласен и за „ Най-добрата дестинация в България “.

Екипът на Пламен Пановуспя да завоюва ибезвъзмездно финансиране в размер на 781 550 лв. по плана „ Културното завещание на Пловдив, показано в ревитализирани, реставрирани и реновирани места “, в който са включени 7 културни институции.Сред тях са„ Занаятчийско учебно заведение за деца в Старинен Пловдив “ в партньорство с РЗК иреставрацииитена емблематични къщи в Стария град -Къща Павлити и къщата на Верен Стамболян.

Изключително значима част в работата бяха и надграждането и обогатяването на културния живот на Пловдив до непознати за български град мащаби след избирането на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 година и реализацията на считания за най-богат и разнороден в страната Културен календар на града.

Пламен Панов е бил шеф на отдел „ Европейски стратегии и планове “ в Министерство на културата, а преди този момент е работил като основен специалист в същия отдел.

От 2016 до 2018 година работи като основен специалист „ Бизнес развиване и интернационално съдействие “ в отдел „ Развитие и интернационално съдействие “ в Община Пловдив, където дава отговор за подготовката, създаването и представянето на общинските планове за финансиране по национални и оперативни стратегии, стратегии на Общността, на интернационалните организации и финансовите институции.

Работата си в Община Пловдив започва като младши специалист и анализатор в Оперативна програма „ Европейски политики и съдействие “ до преструктурирането на общинското дружество в отдел. Преминава през професионалната стълбица като става старши и основен специалист. Бил е част от презентационния екип, който показа кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата пред европейското жури и подкрепя класирането на града на финала на надпреварата.

Ръководител е на два плана, значими за Община Пловдив: " Дигитално-културно историческо завещание на Община Пловдив ", финансиран от ФМ на ЕИП 2009-2014 година и " Подобряване на стратегическото обмисляне в Община Пловдив ", финансиран по Оперативна стратегия " Административен потенциал " 2007-2013 година

Пламен Панов има просветителна степен магистър по европеистика, която пази в влиятелния King’s College London. Бакалавър е по интернационалните връзки с почести, валидиран от Уелски Университет, Уелс Американски Колеж в Солун.

Говори съвършен британски и гръцки език.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР