Кметът на Пловдив Иван Тотев застана пред камерата на Plovdiv24.bg

...
Кметът на Пловдив Иван Тотев застана пред камерата на Plovdiv24.bg
Коментари Харесай

Вие попитахте кмета, време е за отговорите! Част 5: Тролеи, санкции за неправилно паркиране, синя зона

Кметът на Пловдив Иван Тотев застана пред камерата на Plovdiv24.bg за отговор на следващата поредност от въпроси на пловдивчани, постъпили в рубриката ни " Попитай кмета ". Пловдивчани попитаха за неправилното паркиране, " синя зона ", както и какво ще е бъдещето на тролеите.

По отношение на казуса с неправилното паркиране по пловдивските улици градоначалникът разясни, че дневно локалната администрация сформира над 200 фиша, репатрират към 30 коли, 30-40 пък се снабдяват със скоби.

" Въпреки това отново се следят огромен брой нарушавания като прекъсването на спешни по новите булеварди. Това се дължи и на културата на шофиране в града на тепетата, само че може да се позволи със законодателна смяна ", счита градоначалникът. По думите му, в случай че се реализира отстояваната от Сдружението на общините концепция локалните администрации да глобяват на база информацията от уредите за надзор, Пловдив ще реши казуса с трафика в частта му с нерегламентирано спиране, престой, минаване на алено и прочие.

" Дадат ли ни опция да постановяваме санкции с камери, казусът с трафика в Пловдив ще се реши за 3-4 години ", безапелационен бе кметът. Трябва обаче да се намерения и за още промени. Така да вземем за пример да се завиши контролът при шофьорските курсове, да се направи указател на инструкторите, да се увеличи контролът на родители и чак по-късно идва намесата на локалната власт и органите на реда.

Градоначалникът не пропусна да изрази мнението си по проблема с банкрутиралото сдружение " Градски превоз " на Ангел Батаклиев, както и казуса с рисковите тролейбусни жици. 

" За мен персонално тематиката " Градски превоз " на Батаклиев е затворена. С него не престават правосъдните борби по няколко каузи, в това време тролейбусната мрежа остарява още повече, става рискова, само че в случай че тръгнем да я махане, срещаме необикновен отпор. Свидетели сме по всевъзможен метод да се протака този проблем.

Ако можем да си почистим града от жиците, ще е добре, а делата ще си ги водим. Голям проблем са ", показа кметът и уточни, че махането на контактната мрежа само по бул. " Христо Ботев " е коствало към 340 хиляди лв.. " Продажбата на " Градски превоз " през 2005 година е голяма неточност. Тогава е бил на загуба, само че не е въображаемо в годините напред ", регистрира Тотев.  

" Аз персонално не съм последовател на тролейбусния превоз. Според мен по-доброто решение са трамваите. Ще препоръчам в новия Общ организационен проект Общ устройствен план на Пловдив да се възнамерява трамвайно шосе. Алтернативен транспорт на рейсовете би трябвало да е трамваят, а не тролеят. Добър вид е. "  

За " синя зона " пък разяснява, че цена, която действително ще редуцира трафика в Центъра на града, би трябвало да е повече от 2 лв., само че с цел да стане, би трябвало да има по-добър, сигурен и бърз градски превоз, буферни паркинги, чиято цена да е по-ниска от тази в зоната и прочие.

Всичко, което кметът описа - вижте в голямото изявление на Plovdiv24.bg. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР