Кметът на Пловдив Иван Тотев оцеля като председател на УС

...
Кметът на Пловдив Иван Тотев оцеля като председател на УС
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив оцеля като шеф на УС на фондация Пловдив 2019

Кметът на Пловдив Иван Тотев оцеля като ръководител на УС на общинската фондация " Пловдив 2019 ", слад като Общинският съвет отхвърли на изключителната си сесия през днешния ден, настояването за неговото премахване. " За " отстраняването на Тотев гласоподаваха 17 съветници, 24 бяха срещу, а 4 се въздържаха. Не бе признато и настояването за оставка на цялата администрация на фондацията.

Преди това локалният парламент не одобри докладите на фондацията за 2017, 2018 и първите два месеца на 2019 година От болшинството оповестиха, че няма смисъл да гласоподават отново доклади, които към този момент един път са признати. Кметът Тотев дефинира сесията като избирателен цирк, само че по-късно се извини по тематиката.

Той отхвърли да дава отговор на въпроси за културното наличие на плановете, и най-много за предизвикана напрежение гей галерия " Балкан Прайд ". Опозицията упрекна кмета и изпълнителния шеф на " Пловдив 2019 " Кирил Велчев, че показват официални и неразбираеми доклади и настоя за подробни отговори.

Предстои Общински съвет да гледа настояването за оставката на артистичния шеф Светлана Куюмджиева.

На фотографията Кирил Велчев - изпълнителен шеф на фондация Пловдив 2019
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР