Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев взе участие в Първия

...
Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев взе участие в Първия
Коментари Харесай

Иван Тотев представи община Пловдив на среща на местните власти в Севиля

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев взе присъединяване в Първия международен конгрес на локалното самоуправление, който се организира в испанския град Севиля. Основните показани тематики бяха семейството на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година, устойчиви дестинации за цифров туризъм и присъединяване на локалните управляващи в процеса на промяна за интелигентни и новаторски градове.
В работата на авторитетното събитие се включиха кметове и представители на локалните държавни управления от над 100 града от 4 континента. Пловдив бе единственият български град-участник и по думите на уредниците е определен вследствие на натоварен разбор като стратегически във връзка с институционално, бизнес, научно, обществено съдействие и като град, предан на актуалните световни провокации.
По време на двустранните си срещи с кмета на Севиля Хуан Еспадас Сехас кметът на Пловдив инж. Иван Тотев разиска въпроси от съвместен интерес като културно, туристическо, софтуерно и бизнес развиване. „ Нашият град е атрактивна туристическа дестинация, богата на монументи от разнообразни столетия. Като кмет постоянно съм следвал политика на запазване, експониране и консолидиране на нашето културно и историческо завещание в живота на модерния град. За мен беше огромна чест преди няколко дни да показва в централата на ЮНЕСКО Епископската базилика и античните мозайки на Филипопол, с които България ще кандидатства за включване в Списъка на международното културно и естествено завещание “, съобщи Иван Тотев. Той акцентира, че един от най-големи триумфи на Пловдив е избора му като първия български град, който ще бъде културна столица на Европа през 2019 година

„ Мотото, с което Пловдив завоюва купата Европейска столица на културата 2019 е „ Заедно “. Затова сме подготвени да споделяме опит, да обменим практики и да почерпим от опита на други градове”, сподели още кметът Иван Тотев. Той насочи покана към сътрудника си делегация от Севиля да посети Пловдив за задълбочаване на съдействието сред двата града в разнообразни сфери.
Пловдивската делегация, отпред с кмета Иван Тотев, организира срещи и с почетния консул на България в Севиля и самостоятелна област Андалусия доктор Росио Васкес Руис. Тя прояви интерес към историята и културата на Пловдив и изрази предпочитание за следващи дейности за културен продан сред двата града.
Участниците одобриха Рамкова декларация на Първия международен конгрес на локалното самоуправление „ Дестинация Севиля “, в която се споделя, че градовете имат водеща роля за реализиране на съглашения сред другите стопански и обществени представители за гарантиране на развиването на стратегии и планове, насочени към генерирането на изгоди за общността.
В документа се акцентира потребността от напредничав и ефикасен отговор на световните провокации, при които градовете се разкриват като съществени фактори в постигането на задачите на дневния ред за международно развиване до 2030 година. Сред тях са работа за елиминиране на бедността във всяка форма, гарантиране на обучение и опазване на здравето, гарантиране наличността и устойчивото ръководство на водите, устойчива и съвременна сила за всички. Сред останалите цели са стопанска система и претовареност, промишленост и нововъведения, реализиране на приобщаващи, безвредни, гъвкави и устойчиви градове и други Декларацията дефинира уговорките на локалните управляващи и е въз основа на дневния ред, озаглавен „ Трансформиране на нашият сват: Дневен ред 2030 за стабилно развиване “, който включва пътна карта, подписана от 193 държави-членки на Организация на обединените нации и съдържа 17 Цели за стабилно развиване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР