Кметът на Пловдив е оптимист за изпълнението на бюджета на

...
Кметът на Пловдив е оптимист за изпълнението на бюджета на
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив оптимист за бюджета

Кметът на Пловдив е оптимист за осъществяването на бюджета на града. " Това е бюджет, който тепърва ще бъде обсъждан, ще бъде признат в изискванията на война, в изискванията на коронавирус пандемията, парламентарна рецесия. Направили сме го, имаме приоритети, които се следват, които ще бъдат продължени и уповавам се ще бъдат приключени " - съобщи при представянето пред медиите на плана за бюджет на Пловдив за 2022 година, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Кметът показа, че изпълнителите на доста инфраструктурни обекти изчакват възможното решение на Министерство на финансите да позволи подписването на анекс към договорите за привеждане на цените към естественото им положение. 

" Има компании, които не желаят да стартират обектите, тъй като няма желязо. Офертата е на часове, не на дни и месеци. Цените на цимент, желязо, алуминиева дограма са се повишили до 40 % " - изясни Димитров.

Развалени са договорите за басейн " Младост ", залата на някогашната Руска гимназия, един обществен план и един блок за саниране. 

Кметът уточни, че средствата по обособените посоки през актуалната година са повишени.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР