Кметът на Пловдив е номиниран за приз Кмет на месеца

...
Кметът на Пловдив е номиниран за приз Кмет на месеца
Коментари Харесай

Номинираха Здравко Димитров за Кмет на месеца

Кметът на Пловдив е номиниран за приз " Кмет на месеца " в категория " Проекти и вложения " в огромна община. Негови съперници са кметовете на Хасково Станислав Дечев и на Казанлък Галина Стоянова. Гласуването продължава до 30 април в това число, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Номинацията е поради превръщането на Пловдив в един от най-големите индустриални центрове в Югоизточна Европа с целенасочени дейности през миналите години. Гpaдът пpивличa инвecтитopитe, нe caмo зapaди пътнaтa и ĸoмyнaлнa инфpacтpyĸтypa, ĸoятo пpeдлaгa, нo и cъc coциaлнaтa тaĸaвa. Kлъcтepният пoдxoд, бизнec cpeдaтa, пyбличнo-чacтнoтo пapтньopcтвo пpeвpъщaт Πлoвдив и пo-ĸoнĸpeтнo " Tpaĸия иĸoнoмичecĸa зoнa " (TИЗ) в пpeдпoчитaнo oт инвecтитopитe мяcтo зa paзвивaнe нa бизнec. Πpeдпpиятия, тъpгoвcĸи и лoгиcтични бaзи в TИЗ ca изгpaдили някои от огромните cвeтoвни лидepи. B TИЗ ca и eдни oт нaй-yмнитe фaбpиĸи в Eвpoпa.

Кметът на Хасково Станислав Дечев е номиниран поради плана за създаване на околовръстен път на регионалния град. В бюджета за актуалната година са планувани средства за предпроектните изследвания, за другите типове проекти, както и за следващ работен план на околовръсния път. Освен това са заложени и други 300 000 лева за планове на 27 пътища от общинската пътна мрежа.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова е номинирана за стартирането на огромен план за възстановяване водоснабдяването в града на стойност над 40 милиона лв.. Предвижда се замяна на 25 километра водопреносна мрежа в централната градска част в Града на розите. Там се планува и реорганизация на към километър и половина от канализационната мрежа. След като подмяната на тръбите завърши, в региона ще бъдат обособени три зони за ръководство. Ще бъдат инсталирани " умни " водомери.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР