Кметът на Плевен Георг Спартански изпраща писмо до служебния премиер

...
Кметът на Плевен Георг Спартански изпраща писмо до служебния премиер
Коментари Харесай

Кметът Спартански предлага на правителството продажба на недостроената Спортна зала до парк „Кайлъка“

Кметът на Плевен Георг Спартански изпраща писмо до служебния министър председател Гълъб Донев ислужебните министри - на Спорта, Весела Лечева и на Регионалното развиване, Иван Шишков по отношение на бъдещето на започнатото преди четиридесетилетия създаване на Спортна зала наоколо до входа на парк „ Кайлъка “ в Плевен и положението на терена и построените, само че незавършени структури там.

„ Теренът е държавна благосъстоятелност и издигнатото преди десетилетия към този момент не се вижда от израсналата гора там. Описал съм в резюме хронологията на събитията през последните 40 години, в това число и това, че преди много години Прокуратурата изиска от тогавашния кмет на общината информация във връзка с този недостроен парцел с желание да образува дело за занемареност, само че откакто плевенската прокуратура получи справката от нас, че парцелът е държавен, по-късно не съм чул да се търси „ занемареност “ от някого. Така или другояче през последните 40 години там е налице безспорна занемареност “, сподели Георг Спартански по време на седмичната си среща с управлението на Община Плевен.

Той уточни, че в писмото си предлага на служебния министър председател и министрите да обсъдят опцията този терен да бъде продаден посредством държавен търг, което ще донесе милиони в държавния бюджет.

„ Това ще даде опция, след почистване на руините на недостроената от 40 години Спортна зала, този терен от над 30 декара да бъде благоустроен и да бъде направено нещо за жителите на Плевен “.

Кметът Спартански напомни, че в последните години е имало концепция на мястото да бъде построен Бизнес център, в който да се вършат търговски изложби от вида на потвърдените през годините Пчеларско ревю и „ Партнерс Експо “, които се организират всяка година в Плевен, привличайки участници от десетки страни.

Той означи още, че Плевен е град на медицината, което допуска и провеждането на интернационалните изложби на медикаменти, препарати и здравна техника.

„ Бизнесът има тази подготвеност да купи терена, в случай че бъде разгласен на търг. В държавния бюджет ще влязат доста милиони, а теренът ще извърши предопределение във всеобща социална изгода “, сподели Спартански като добави, че следва да се посочи датата, на която министър Лечева ще посети Плевен, с цел да се запознае на място с детайлностите.

„ Нека страната да ни уведоми за желанията си за този терен, тъй като 40 години са безпределно доста за която и да е страна да продължава да бездейства и да не се интересува от собствеността си и то на място, което се намира пред входа на Природен парк „ Кайлъка “, акцентира кметът Георг Спартански.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР