Кметът на Пирот Владан Васич каза днес, че от една

...
Кметът на Пирот Владан Васич каза днес, че от една
Коментари Харесай

Кметът на Пирот след влаковия инцидент: От един от вагоните изтича амоняк

Кметът на Пирот Владан Васич сподели през днешния ден, че от една цистерна към момента изтича амоняк и че измерванията демонстрират, че концентрацията на амоняк в Пирот е нула, оповестява Танюг.

В изказването си той съобщи, че екипи на бранша за изключителни обстановки са на мястото на случая.

„ Четири цистерни са отвън релсите, нито една от тях не е попаднала в реката и половината от размера амоняк е изминал от този танкер “, сподели още Владан Васич.

Министърът на строителството и превоза Горан Весич сподели през днешния ден в Пирот, че жителите на Пирот нямат причина за безпокойствие и че обстановката е под надзор.

„ Измерванията на концентрацията на амоняк във въздуха в центъра на града, осъществени на пет места, демонстрираха, че няма съществуване на амоняк, само че концентрацията нараства с приближаване на мястото на случая, което е на няколко километра от града “, сподели Весич.

В Пирот тече съвещание на Щаба за изключителни обстановки след снощната злополука, при която изтече амоняк от цистерната.

 

Кметът на Пирот Владан Васич изясни пред БТВ, че композицията по направление от България е от 21 вагона, а в 20 от тях е имало амоняк. Само от един от вагоните обаче тече амоняк. Той не е замърсил река Ниш.

Владан Васич удостовери, че четири вагона са се обърнали. В град Пирот е оповестено изключително състояние, а управляващите приканиха жителите да не напущат домовете си.

Повече от 50 души са интоксикирани вследствие на случая. Осем души са изпратени в болница в Ниш, а останалите са настанени в Пирот.

Владан Васич сподели, че по негова информация няма потърпевши българи.

Количеството изминал в атмосферата край Пирот амоняк е към 20 тона, стана ясно от изказване на компанията притежател на товара. 

Elixir Group, притежателят на изтеклия амоняк край Пирот, излезе с изказване, в което оповестява, че дерайлирането е станало на сектора от жп линията отвън обитаемото място, сред гарите Пирот и Станичене.

Все още се обясняват аргументите, довели до случая.

Районът към мястото на случая е отцепен в радиус от 4 км. Властите към този момент издадоха прецизен лист със препоръки към хората, които живеят в региона.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР