Кметът на Перник Станислав Владимиров обяви бедствено положение в града

...
Кметът на Перник Станислав Владимиров обяви бедствено положение в града
Коментари Харесай

Обявиха бедствено положение в Перник

Кметът на Перник Станислав Владимиров разгласи бедствено състояние в града поради рецесията с водата. Решението за въвеждане на изключителната мярка бе взето след съвещание към Кризисния щаб на общината. На него участва и министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Още през днешния ден стартират дейности по обезпечаване на различни източници на вода за града, добави кметът на Перник.

“Току що завърши второто съвещание на спешния щаб. Обявихме бедствено състояние. Основната цел е за осъществяване на незабавни, неотложни възстановителни работи. Г-н Караниколов е към този момент тук на терен дружно с държавната компания “Монтажи ”, които ще стартират още от през днешния ден строително-монтажни действия за довеждането на по-голямо количество вода в язовир “Студена ”. Знаете притокът на язовир “Студена ” е извънредно невисок, оттокът е относително огромен макар водния режим, който сме въвели, по тази причина се постановат незабавни спешни действия, които да усилят притока към язовир “Студена ”. Сондажи, уреди с прихващането на водоизточници, които да бъдат пренасочени непосредствено към язовир “Студена ”, знаете инж. Русев също има един проект за деяние, който е извънредно на ниска цена, надяваме се да се окаже ефикасен – той включва източването на води от пещерите, довеждането и хващането на спомагателни притоци, които да бъдат ориентирани към язовир “Студена ”. Това са дейностите, които ще бъдат подхванати от през днешния ден ”, заяви кметът за Българска национална телевизия.

Относно митингите в Перник кметът сподели, че е обикновено всички да са гневни. “По-скоро към този момент би трябвало всички ние да се обединим за дейностите, които би трябвало да създадем, за довеждането на повече вода в язовир “Студена ”. Да, всички сме гневни, само че това не мисля, че ще ни помогне с тази обстановка ”, добави Владимиров.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР