Кметът на Париж Ан Идалго обяви, че напуска социалната мрежа

...
Кметът на Париж Ан Идалго обяви, че напуска социалната мрежа
Коментари Харесай

Кметът на Париж нарече Х гигантска глобална канализация и напусна мрежата

Кметът на Париж Ан Идалго разгласи, че напуща обществената мрежа X, известна преди като Twitter, откакто я назова „ гигантска световна канализация ".

Според Идалго Х способства за „ унищожаването на нашите демокрации “, а притежателят ѝ Илън Мъск „ съзнателно изостря напрежението “.

" Тази платформа и нейният притежател съзнателно изострят напрежението и споровете ", споделя Идалго в дълга обява, в която показва голям брой образци за операции, дезинформация и антисемитизъм в Х.

След като купи Twitter за 44 милиарда $ през 2022 година, една от първите задания, с които Мъск се зае, беше да уволни хиляди чиновници. Много от освободените служащи отговаряха за модериране на наличието в платформата.

Това неизбежно докара до безпроблемно разпространяваща се дезинформация и подправени вести, а след началото на войната сред Израел и палестинската и оповестена за терористична формация „ Хамас “ – и тирада на омразата.

Само преди две седмици милиардерът и създател на ракетната компания SpaceX още веднъж попадна под светлините на прожекторите след антисемитски коментар в личната си обществена мрежа..

" Тази медия се трансформира в гигантска световна канализация и ние би трябвало да продължим да бъркаме в нея? Отказвам да поддържа тази злокобна скица ", споделя кметицата на Париж, чиято несполучлива кандидатура за президентския пост във Франция събра 1,7% от гласовете през 2022 г, напомня Ройтерс.

Според Идалго полемиката и грубите операции диктуват публичния спор, задвижван от логаритъма на Twitter, а " обстоятелствата са без значение ".

Pourquoi je quitte Twitter.

J’ai pris la décision de quitter Twitter.

Loin d’être l’outil révolutionnaire qui, au départ, permettait un accès à l’information au plus grand nombre, Twitter est devenu ces dernières années l’arme de destruction massive de nos démocraties.…
— Anne Hidalgo (@Anne_Hidalgo)
„ Нека не се лъжем. Това е доста явен политически план, който цели намаляване на демокрацията и нейните полезности в интерес на частните ползи “, споделя още 64-годишната социалистка.

Самата тя също попадна в центъра на публично неодобрение в средата на ноември.

От опозицията я упрекнаха тогава, че по време на службено пътешестване е удължила престоя си за сметка на общината.

Не оказа помощ и фактът, че визитата ѝ съответства с следствията от офанзивите в Израел на 7 октомври, след които в Париж имаше съществени опасения за преместване на близкоизточния спор на френска територия.

Напускането на Идалго от обществената мрежа на Мъск се случва в деня, в който милиардерът е на посещаване в Израел.

— Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו (@netanyahu)
Очаква се Мъск да се срещне с израелския президент Исак Херцог, както и с родственици на заложници, държани от „ Хамас “ в Газа.

От президентския офис оповестиха, че Мъск и Херцог ще обсъдят " нуждата от дейности за битка с възходящия антисемитизъм онлайн ".

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху също ще организира полемика с милиардера, която ще бъде предавана онлайн онлайн. Тя ще бъде с фокус сферата на сигурността и изкуствения разсъдък.

По време на последната среща сред двамата в Калифорния на 18 септември, Нетаняху прикани Мъск да откри баланс сред свободата на словото и битката с речта на омразата след седмици на разногласия по отношение на антисемитизма в X.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР