Кметът на Омуртаг и баща му вече са обвиняеми за

...
Кметът на Омуртаг и баща му вече са обвиняеми за
Коментари Харесай

Кметът на Омуртаг, неговият баща и трето лице са с обвинения за корупция и длъжностни престъпления

Кметът на Омуртаг и татко му към този момент са обвинени за проведена незаконна група правила длъжностни и корупционни закононарушения, заяви БНТ00.

 

Бащата на Ешрефов - Хасан, е бил началник на незаконната група. Обществени поръчки на общината са възлагани на разнообразни компании, само че незабавно по-късно като подизпълнител е наемана компания на бащата на кмета на Омуртаг. Има и трети обвинен за присъединяване в схемата.

 

Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов е настанен в болничното заведение в Омуртаг, откакто е получил инфаркт. Той е там под полицейска защита, откакто през вчерашния ден е бил задържан. Случаят се води от Софийска градска прокуратура и Комисията за противопоставяне на корупцията.

 

Малко по-късно от Софийската градска прокуратура потвърдиха арестите. Води се следствие, формирано в началото по данни за рушвет.

 

В хода на следствието са осъществени голям брой дейности по събиране и инспекция на доказателства, както и оперативно-издирвателни мероприятия, които са дали учредения следствието да се води за проведена незаконна група (чл. 321 НК).

 

В резултат на взаимната и координирана работа на СГП и Комисията за противопоставяне на корупцията са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като задоволителни за привличане към наказателна отговорност.

 

На 19.02.2024 година е предявено разпореждане за привличане на бащата на Ешрефов в качеството му на обвинен за това, че в интервала от началото на 2019 година до датата на привличането в гр. Омуртаг и на територията на община Омуртаг управлявал проведена незаконна група, в която вземат участие длъжностни лица, основана е с користна цел и за осъществяване на закононарушения по работа (чл. 282, член 283 и други от НК).

 

На същата дата е предявено разпореждане за привличане и на Ешреф Ешрефов, като обвиняването против него е за това, че в качеството си на длъжностно лице е взел участие в групата.

 

Двамата обвинени са арестувани с разпореждане на наблюдаващия прокурор за период до 72 часа.

 

Предстои да бъде направено искане от СГП пред Софийски градски съд за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинените.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР