Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава

...
Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава
Коментари Харесай

В Иново се проведе шесто издание на фолклорния фестивал Хоп-троп на хорото

Кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова бяха посетители на събора, който се организира в навечерието на празника на обитаемото място – Свети Дух.

Д-р Ценков поздрави читалищните дейци с организирането на фолклорното събитие и изрази удовлетворението си от обстоятелството, че не престават традициите и съхраняват националното ни творчество. „ Надявам се, че тези духовни празници на обитаемоте места, какъвто е Свети Дух за Иново, читалищата, културата, духовността да дадат мощен подтик на нашия народ да излезе от рецесията. В такива времена хората стартират повече да се сплотяват “ – с тези думи се обърна кметът доктор Ценков.

Той изрази подготвеност Община Видин да помогне за възобновяване на покрива на учебното заведение в селото, което изгоря преди броени дни. След това кметът на Община Видинвръчи приветствен адрес на кмета на село Иново Павел Петров и пожела на присъстващите да се насладят на осъществяванията на съставите.

Водосвет за здраве на жителите на селото отслужи отец Ванко. На откритата сцена своето творчество демонстрираха 26танцови състава итрима самостоятелни реализатори. Тази година за първи път бе проведена кулинарна галерия на северозападната баница с награден фонд.



Организатори на фестивала са кметството в село Иново и Народно читалище „ Свети Паисий Хилендарски-1926 “ със съдействието на Община Видин.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР