Кметът на община Върбица инж.Мердин Байрям ще даде 18 благотворителни

...
Кметът на община Върбица инж.Мердин Байрям ще даде 18 благотворителни
Коментари Харесай

Кмет дава 18 благотворителни вечери

Кметът на община Върбица инж.Мердин Байрям ще даде 18 благотворителни вечери по време на свещения месец Рамазан във всички обитаеми места. Прави го за седми път по персонална самодейност. Ифтарите стартираха от селата Маломир, Бяла река и Тушовица, не престават и през актуалната седмица. Три от тях ще бъдат в град Върбица, възнамерява градоначалникът.
 m-1  m-2
В месеца на пост и самоограничение, който съблюдават мюсюлманите, се разрешава храна след залез слънце. Тогава на общи трапези се поставя най-често курбан от коч или овца. Много постоянно благотворителните вечери събират дружно разнообразни етноси от обитаемоте места, както и техните духовници. Превръщат се и в свободни кметски приемни, където всеки може да си каже проблемите.

В Маломир, където беше първият ифтар, мюсюлмани и християни, се събраха под покрива на нова ритуална зала. Тя беше вдигната преди година за 80 000 лева от лични доходи на общината. Кметът взе участие и в молитвата в остарялата джамия, в която ремонтите, правени с дарения, към този момент завършват.
Навръх Великден кметът по традиция дава курбан в църквата на Върбица за християните, не пропусна и тази година.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР