Kметът на община Тунджа“ - Станчо Ставрев, заедно със Силва

...
Kметът на община Тунджа“ - Станчо Ставрев, заедно със Силва
Коментари Харесай

Одобрена e нова социална услуга на Община Тунджа

Kметът на община „ Тунджа “ - Станчо Ставрев, дружно със Силва Иванова - шеф отдел „ Социални услуги “ и Теодора Ненкова - снабдител на обществени услуги на територията на общината, организираха работна среща със заместник-министъра на труда и обществената политика - Лазар Лазаров, на която разясниха общи тематики на министерството и общината в грижата за хората и доставката на обществените услуги.

Община „ Тунджа “ подава искане за приемане на авансово утвърждение за основаване на две нови обществени услуги - „ Подслон “ и „ Център за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с деменция “.

Получено е позитивно мнение от Министерство на труда и обществената политика за откриване на профилирана обществена услуга „ Подслон за лица в спешна обстановка “, считано от 01.07.2024 година Предвижда се услугата да се обитава в постройката на Център за незабавна здравна помощ с отпаднала нужда в с. Скалица и да бъде с потенциал 10 лица. Новата обществена услуга ще сътвори условия за обезпечаване на краткотрайно настаняване (за избрана част от денонощието) на бездомни лица и фамилии в безвредна среда.

Кметът на община „ Тунджа “ напомни, че с помощта на заместник-министър Лазаров на територията на общината са разкрити и действат обществените услуги Дневен център за пълнолетни лица с увреждания в с. Веселиново и Дневен център за остарели хора в с. Скалица.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР