Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров поздрави европейския шампион

...
Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров поздрави европейския шампион
Коментари Харесай

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров отличи със специален плакет европейския шампион по вдигане на тежести Габриел Маринов

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров поздрави европейския първенец по повдигане на тежести в категория до 61кг Габриел Маринов от състезателен клуб Аполон. Той и треньорът му Стоян Стоянов бяха отличени с почетни плакети за високите достижения на шампионата в София този месец.

„ Искам да поздравя Габриел от мое име и от името на целия град, тъй като съм сигурен, че цяла Стара Загора се гордее с него. Такъв триумф се реализира с доста труд, упоритост и упорита работа. Поздравления и на треньора му, който също стои зад неговите триумфи. Вие сте същинска горделивост “, приветства първенеца кметът Живко Тодоров и добави, че до дни се чака да бъде утвърден план за поправяне на залата на клуб Аполон.

Габриел Маринов описа пред присъстващите за подготовката и страстите по време на надпреварата.

" Беше дълъг и сложен интервал, само че с доста старания и ограничения всичко може да бъде реализирано “, безапелационен бе той.

„ От 5 години насам в Стара Загора сме първенци по повдигането на тежести, с помощта на Габриел Маринов и неговия брат Валентин Генчев – два пъти Спортист на годината на Стара Загора, европейски първенец в категория до 67 кг “, разгласи треньорът на първенеца Стоян Стоянов.

Според него е „ необходим е доста труд, а мотивацията е тежка ", защото през годините спортистите ни са оставяни много дълго време без заплати, в това число последните два месеца също не са получили възнаграждение.

" Затова благодаря извънредно доста на кмета Живко Тодоров, който ни оказва помощ тъкмо в този момент, в един от най-трудните ни моменти “, сподели Стоянов и акцентира, че с цел да бъде толкоз добър младият старозагорец подвига по към 20 тона тежести за добра подготовка.

Заместник-кметът на община Стара Загора Павлина Делчева заяви, че е стартирана процедура за настаняване в общински жилища на двамата братя първенци на Стара Загора.

„ Още през днешния ден ще задвижим процедурата, определени са две жилища от аварийния фонд, които са в положително положение, а в случай че е нужен някакъв ремонт ще бъде стихотворец от наша страна “, посочи Живко Тодоров.

По време на срещата стана ясно още, че кметът ще внесе предложение към Общински съвет Стара Загора за подкрепяне на спортиста посредством парична награда на стойност 5000 лв..



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР